Nieuwsbericht

(terug)

Aanvoerder De Vries neemt ploeg bij de hand

namens Websitecommissie, zondag 19 september 2021

Na de valse start van een week eerder tegen TOGO stond nu de eerste thuiswedstrijd op het programma. En deze vond plaats onder ideale omstandigheden. Een heerlijk zonnetje, weinig wind en veel publiek. Reden voor de Almkerkers om de toeschouwers te trakteren op maar liefst 19 treffers.

Het voorprogramma werd verzorgd door de tweede teams van beide clubs. In dit onderlinge treffen bleek ACKC2 met 17-8 veel te sterk voor de Oud-Beijerlandse tegenstander. Jonne Millenaar was met vijf treffers schutterskoningin. Vlak voor tijd mocht Tooske Verschoor nog invallen en zij vierde haar debuut met een mooie treffer van achter de korf.

Klokslag half vier floot scheidsrechter Moret voor het begin van de hoofdwedstrijd. Coach Van Houwelingen begon in de eerste aanval met Stef Mommers, Sabine Meerman, Wietze de Vries (aanvoerder) en Jitske de Vries. In de verdediging had hij gekozen voor Rik Millenaar, Derrek Koekkoek, Amber de Ruiter en Natasja Kuipers. Jelle van de Water (net terug van vakantie), Lieke van der Pijl (ziek) en Ingrid Dekkers (geblesseerd) keken vanaf de kant toe.

In de aanval was het voor Jitske haar debuut in de basis van een officiële wedstrijd en zij stelde niet teleur. Verdedigend stabiel, veel aanspeelbaar en een tomeloze inzet zijn kenmerken van haar spel. ACKC nam direct een 2-0 voorsprong, maar liet vervolgens Korbatjo toch weer terug komen tot 3-3. Dit bleek overigens een korte opleving want met rust leidde ACKC al afgetekend met 11-6. Broer en zus De Vries hadden met 6 doelpunten in de eerste helft het grootste deel van de treffers voor hun rekening genomen. Uiteindelijk zou aanvoerder Wietze zes doelpunten op zijn conto laten aantekenen.

In het verdedigingsvak maakte Derrek Koekkoek zijn debuut en ook hij mag terugkijken op een meer dan verdienstelijk optreden. De jeugdige springveer (wat komt hij hoog) is niet alleen verdedigend sterk, maar ook aanvallend gewapend met een goed schot.

Na de thee zagen we een toch wat wisselvalliger ACKC en Korbatjo zag kans de marge te verkleinen. Echt in gevaar is de overwinning overigens nooit geweest; de marge bleef steeds 3 of meer doelpunten. Van Houwelingen wisselde in het tweede deel tactisch en Sven van der Ham mocht de laatste twintig minuten zijn opwachting maken. Eerst voor zijn maatje Derrek, maar even later samen in een vak. En als je eerst een rebounder als Rik Millenaar tegen hebt gehad en je komt vervolgens tegen de snelle Van der Ham, dan moet je echt even omschakelen. Dat de jeugd met flair speelt is duidelijk en Sven kreeg de handen van het publiek op elkaar toen hij een ver schot van zijn tegenstander goed wist te verdedigen. Sabine Meerman maakte plaats voor Fleur Hartman en daarmee bracht Van Houwelingen het aantal 18 jarigen op vier in het laatste deel van de wedstrijd.

Na afloop van coach Dick, dik tevreden: ‘Je scoort 19 doelpunten en dat is goed, zeker als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd’ volgens de Hardinxvelder. ‘Oke, je krijgt er 16 tegen en dat is eigenlijk teveel tegen deze tegenstander, ook al zaten er een aantal toevalstreffers bij. We mogen nu genieten van een verdiende overwinning’. Van Houwelingen onderstreepte de waarde van Natasja Kuipers nog maar eens binnen zijn jonge equipe. Ze lijkt redelijk onzichtbaar, maar maakt nauwelijks fouten en als ze goed in stelling wordt gebracht is ze spatzuiver. En vlak na rust kwam Korbatje terug tot 13-10, waarna ze direct de 14-10 binnen schoot, juist op het moment dat dat hard nodig was.

Volgende week mag ACKC afreizen naar DES. De ploeg uit Delft heeft nog geen puntverlies geleden dus dat zal een zware kluif worden.

Scores ACKC:
Wietze de Vries (6x), Rik Millenaar en Natasja Kuipers (3x), Jitske de Vries (2x)
Sabine Meerman, Stef Mommers, Fleur Hartman, Sven van der Ham en Derrek Koekkoek (1x).

Geschreven door Jaco van der Ham

(terug)