Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 speelt een hele goede wedstrijd tegen koploper Erasmus 1

namens Websitecommissie, zondag 3 oktober 2021

Er was veel publiek afgekomen voor de wedstrijden van het 1e en 2e team van ACKC wat altijd fijn is. Helaas wist het 2e niet van Erasmus 2 te winnen: 8-14. Hierna was dus de wedstrijd van ACKC 1.

De beginopstelling: Aanval: Sven van der Ham, Amber de Ruijter, Jelle van de Water en Jonne Millenaar. Verdediging: Fleur Hartman, Wietze de Vries, Stef Mommers en Sabine Meerman

Al binnen een minuut weet Erasmus te scoren. Maar in de aanval scoort Jonne de 1-1 met een vrije bal. Het schot van Wietze werd geblokt. Daarna kon Erasmus 2x scoren: 1x via een strafworp en 1x van afstand. Jelle scoort de strafworp die hij kreeg: 2-3. Stef onderschept op een mooie manier de bal. Jonne mag weer een vrije bal nemen en door goed samenspel tussen haar en Jelle kan de laatste scoren: 3-3. Wederom scoort Erasmus 1x via een strafworp en 1x van afstand. Amber krijgt een strafworp mee die ze weet te scoren: 4-5. Erasmus scoort via afstand, Fleur beantwoordt deze ook met een afstandsschot: 5-6. Erasmus scoort door middel van een doorloper. De doorloper die daarna gemaakt wordt, wordt goed overgenomen door Stef. Even later blokt de uitstekend spelende Stef het schot van zijn tegenstander. Jonne scoort haar 2e doelpunt. Na een doelpunt van Erasmus weet Fleur weer te scoren: 7-8. Het blijft mooi gelijk op gaan en het is mooi om te zien. Er wordt hard gewerkt aan beide kanten. In de volgende aanval nemen Wietze en Stef goed van elkaar over maar helaas valt er toch een doelpunt uit. Dan volgt er nog een afstandsschot van Erasmus en is de stand 7-10. Er wordt letterlijk “gevochten” voor elke bal. Sven scoort de 8-10, Erasmus de 8-11, Fleur de 9-11 en Jelle de 10-11, als de scheidsrechter fluit voor rust. Super knap, deze score!

Na de rust wordt Derrek gewisseld voor Jelle. Dan krijgt Erasmus de kans om 3x achter elkaar te scoren als Derrek een tegendoelpunt kan maken. De stand is inmiddels 11-15. Sven krijgt het voor elkaar om zijn lange tegenstander te verdedigen tijdens zijn schot, hij krijgt hiervoor een groot applaus van het publiek. Wederom kan Erasmus 1x scoren via een strafworp en 1x van afstand. Coach Van Houwelingen vraagt een time-out aan. Sven scoort hierna de 12-17. Stef verdedigt deze keer het schot van zijn tegenstander. Weer kan Erasmus 2x scoren. Stef wordt gewisseld door Jelle. Jonne en Derrek onderscheppen beiden een keer de bal. Jelle scoort zijn strafworp: 13-19. Jelle wordt gewisseld door Stef. Sven weet daarna 2x achter elkaar te scoren vanaf bijna dezelfde plaats in het veld: 15-19. Stef wordt weer gewisseld voor Jelle en Sven wordt gewisseld voor Rik. Met nog 7 minuten op de klok scoort Wietze de 16-19. Erasmus weet weer 2x achter elkaar te scoren. Rik wordt gewisseld voor Sven die even later de 17-21 scoort. Derrek onderschept weer de bal. Amber verdedigt een vrije bal. Sven weet even later het schot van zijn tegenstander weer te blokken. Amber kan de bal onderscheppen. In de laatste minuut weet Wietze nog een keer te scoren. De eindstand is hierdoor 18-21.

Ondanks het verlies kunnen spelers en coach terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd.

De scores deze wedstrijd komen op naam van: Sven van der Ham maar liefst 5x, Jelle van de Water 4x, Fleur Hartman 3x, Jonne Millenaar en Wietze de Vries beide 2x, Amber de Ruijter en Derrek Koekkoek beide 1x.

Volgende week staat een wedstrijd in Ritthem gepland: aanvang 15:30 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)