Nieuwsbericht

(terug)

Verlies voor ACKC 1

namens Websitecommissie, maandag 11 oktober 2021

Het zonnetje schijnt op zaterdag 9 oktober, de lucht is blauw, 17 graden…. Kortom heerlijk korfbalweer. De reis was lang naar Ritthem waar we tegen Atlas speelden, op 2 km van Vlissingen.

Aanval: Derrek Koekkoek, Amber de Ruijter, Jonne Millenaar, Jelle van de Water Verdediging: Wietze de Vries, Jitske de Vries, Sabine Meerman en Rik Millenaar

In echt de eerst paar seconde kreeg Atlas de eerste strafworp mee. Maar lang kon ze hier niet van genieten want Jonne kon vlak daarna scoren: 1-1. Atlas kon 2x achter elkaar scoren toen Jelle van afstand de 3-2 kon scoren. Na een doelpunt van Atlas kon Wietze, na een mooie actie, scoren: 4-3. De scheidsrechter moest ook echt in de wedstrijd komen en coach Van Houwelingen ging dan ook even verhaal halen. Jelle verdedigde het schot van zijn tegenstander goed maar helaas werd hier niet voor gefloten. Even later kon Jelle zelf scoren: 5-4. Atlas krijgt wederom een strafworp mee: 6-4. Amber kan de bal goed onderscheppen. De wedstrijd gaat snel en fel, maar ondanks dat zijn er geen conflicten tussen de spelers. Jitske scoort de 6-5. Jelle krijgt een flinke duw in de verdediging en krijgt de bal mee. Dit is de eerste keer dat de scheidsrechter in het voordeel van ACKC fluit. Sabine scoort de gelijkmaker: 6-6. Atlas scoort de 7-6. Er volgt een goede aanval waarbij Derrek een doorloper kan maken en de stand is weer gelijk: 7-7. Amber blokt een schot van haar tegenstander. Wietze scoort een doelpunt waardoor ACKC voor het eerst voor komt te staan: 7-8. Atlas 8-8, Jonne 8-9. Rik onderschept de bal. Jelle krijgt dan de kans om 2x te scoren: 8-10 en Jitske maakt er 8-11 van. Er zijn ondertussen al heel wat wissels ingezet bij Atlas. Rik krijgt een langere heer tegen en Amber een langere dame. Jonne onderschept de bal. Wietze scoort de 8-12. Sabine krijgt een bal hard in haar gezicht gegooid. Gelukkig valt het mee en kan ze verder spelen. Dan kan Atlas 3x achter elkaar scoren: 2x een doorloper en 1 van afstand: 11-12. Vlak voor rust maakt Sabine de stand 11-13.

De 2e helft begint zonder wissels. Atlas scoort waarna Derrek al snel de 12-14 kan maken gevolgd door een doelpunt van Wietze: 12-15. Jonne wordt gewisseld door Maartje. Er volgt een hele goede aanval waar helaas geen doelpunt uit valt. Na 2 doelpunten van Atlas kan Jelle wederom scoren:14-16. Wietze scoort de 14-17. Derrek onderschept de bal. ACKC kan daarna 2x scoren: 1x door Jitske en 1x door Derrek. Dan volgt er een hele mooie aanval waaruit Derrek nogmaals kan scoren. Atlas scoort en krijgt daarna een strafworp mee die totaal onterecht was: 16-20. Na een doelpunt van Atlas kan Jelle nogmaals scoren: 17-21. Atlas krijgt nogmaals een strafworp mee. Even later kan Maartje een doelpunt maken: 19-22. Derrek wordt gewisseld door Sven. Amber kan tot 2x toe de bal onderscheppen. Dan scoort Atlas 2x: 1x van afstand en 1x door een strafworp. Het is dan 21-22 dus de voorsprong is zo goed als weggespeeld. De toeschouwers zitten op het puntje van hun stoel, zo spannend is het. Rik wordt gewisseld voor Stef. Maartje wordt gewisseld voor Jonne. Door een strafworp kan Atlas de score gelijktrekken: 22-22. Jelle kan de 22-23 maken, Atlas de 23-23. Amber onderschept de bal. Even later kan Sven ook de bal onderscheppen. Sabine scoort van afstand de 23-24. Maar in de laatste minuut weet Atlas nog 2x te scoren waardoor zij er met de winst vandoor gaat. Zo ontzettend jammer want ACKC heeft een goede wedstrijd gespeeld. De teleurstelling was dan ook groot.

De doelpunten zijn gemaakt door: Jelle van de Water 6x!, Wietze de Vries 5x, Derrek Koekkoek 4x, Jitske de Vries en Sabine Meerman beide 3x, Jonne Millenaar 2x en Maartje Verschoor 1x

Zaterdag 16 oktober speelt ACKC in Bodegraven tegen Vriendenschaar 1 en Vriendenschaar 2 resp. 15:30 uur en 14:00 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)