Nieuwsbericht

(terug)

Lastige wedstrijd tegen DES 1

namens Websitecommissie, woensdag 20 oktober 2021

Op papier is DES een lastige tegenstander, ze hebben nog geen punten laten liggen. Maar ACKC 1 ging vol vertrouwen naar Delft. Helaas bleek dat er geen winst te behalen was.

Er werd gestart met de volgende spelers: in de aanval begonnen Stef Mommers, Derrek Koekkoek, Sabine Meerman en Fleur Hartman, in de verdediging Rik Millenaar, Sven van der Ham, Natasja Kuipers en Amber de Ruijter.

De eerste helft zag er goed uit maar de doelpunten voor ACKC bleven wat achter. Al snel was het 6-1 en werd het moeilijk om dit in te halen, maar door doelpunten van Sven en 2x Sabine werd het 6-4. DES ging daarna weer scoren en de achterstand liep weer op naar 9-4. Met nog 2 minuten op de klok werd Fleur gewisseld met Jitske. De rust begon met een stand van 11-6.

DES scoorde binnen een paar seconde na rust de 12-6. Natasja, Wietze en Jitske wisten de score naar 12-9 te brengen. DES kreeg daarna de kans om weer 3x achter elkaar te scoren. Stef en Derrek werden gewisseld door Jelle en Rik. Hierna werd om en om gescoord waardoor ACKC niet dichterbij kon komen. Er werden nog wat tactische wissels gedaan. Er werd goed afgevangen door Stef en Amber, die beiden sterk waren in de rebound. Jelle speelt, na een tijdje niet gespeeld te hebben, voor het eerst weer mee en scoort 2x in deze wedstijd. De laatste aanval wordt afgesloten met, in de laatste seconde, een doelpunt van Amber, waarna de scheidsrechter meteen het eindsignaal fluit. De eindstand is 22-17. Nu ook weer hebben de spelers geen seconde opgegeven en geknokt voor elke bal.

Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Erasmus 1 uit Rotterdam op het programma. ACKC 2 speelt ook tegen Erasmus; deze wedstrijd begint om 14:00 uur met daar achteraan de wedstrijd van ACKC 1 om 15:30 uur.

De scores van ACKC: Natasja Kuipers 4x, Wietze de Vries en Sabine Meerman beide 3x, Jitske de Vries en Jelle van de Water beide 2x, Sven van der Ham, Stef Mommers en Amber de Ruijter allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)