Nieuwsbericht

(terug)

Ontketend ACKC doet aan klantenbinding

namens Websitecommissie, woensdag 3 november 2021

Na de beschamende vertoning van een week eerder tegen Keep Fit liet ACKC vandaag zien dat er voor de gasten TOGO deze middag in Almkerk niets, maar dan ook helemaal niets te halen viel: eindstand 27-16.

De uitwedstrijd in Goes werd door de Almkerkers verloren, maar de ploeg had er toch een gevoel aan over gehouden dat ze zichzelf tekort had gedaan. Voor de Baker-Tilly formatie waren dan ook alle ingrediënten aanwezig om revanche te nemen op met name zichzelf.

Natasja Kuipers opende het doelpuntenfestijn door een vrije bal zuiver binnen te prikken. Een kunststukje dat ze later in de wedstrijd nog tweemaal zou herhalen. Nog geen minuut later maakte Rik Millenaar 2-0 via een doorloopbal. Het verbaasde publiek wist niet eens dat de lange Millenaar dat kon! En na de vakwissel verdubbelden Stef Mommers en Wietze de Vries de score voordat de beduusde opponent er iets tegenover kon stellen.

En waar de ploeg van coach Van Houwelingen in de loop van de wedstrijd nog weleens terug wil vallen of een mindere fase kent, was daar deze middag absoluut geen sprake van. Gewoon doen waar je goed in bent, geen gekke dingen of geforceerde acties. Met als gevolg geen echte uitblinkers (of ze waren het allemaal) en scorend over de hele linie.

Alleen invaller Moniek van Suylekom kwam niet tot scoren, maar zij onderscheidde zich meer dan verdienstelijk door te fungeren als het cement tussen de bouwstenen. Verdedigend stabiel, veel ballen onderscheppend en constant aanspeelbaar speelde zij alsof ze deze functie al jaren vervulde. Met haar spel liet ze anderen beter tot hun recht komen. Vakgenoten Derrek Koekkoek en Natasja Kuipers profiteerden maximaal van de inspanningen van Van Suylekom en reboundkracht van Rik Millenaar.

In het andere vak maakte Stef Mommers nog een curieus doelpunt. Na een rebound was hij zijn tegenstander kwijt. Hij keek om zich heen, maar kon hem echt niet vinden. Logisch van deze stond achter hem. Vervolgens dacht hij: laat ik dan maar de bal omhoog gooien, eigenlijk de situatie nog niet helemaal door hebben. Uit het gejuich van het publiek maakt hij maar op dat ie gescoord had.

Met een ruststand van 15-7 konden de ploegen gaan genieten van de thee. Het ruim toegestroomde publiek was inmiddels al getrakteerd op 22 treffers en vermaakte zich opperbest.

De Zeeuwse formatie opende fel en had toch echt het voornemen om er in de tweede helft nog een wedstrijd van te maken. Maar toch kwamen de Zeeuwen al snel van een koude kermis thuis. Sabine Meerman opende de score in het tweede deel door een door arbiter Verschoor aan haar toegekende stip en zette daarmee de toon voor deel twee waarin ACKC nog eens tot 12 treffers zou komen.

Aanvoerder Wietze de Vries mocht zich samen met Natasja Kuipers (elk 6 wapenfeiten) tot topscorer kronen, maar ook de jonge Derrek Koekkoek schoot vandaag met scherp en wist deze middag vijf maal van afstand te scoren.

Met nog vijf minuten te gaan toonde coach Van Houwelingen zijn arrogantie door de jonge Olivier Koekkoek in te brengen. Wietze de Vries werd zijn meer dan verdiende publiekswissel gegund. Maar Olivier had daar geen boodschap aan. Hij vond het alleen maar mooi dat hij op zijn 16e zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken. Des mooier het feit dat hij de kroon op deze wedstrijd mocht zetten door in de laatste minuut vanaf de stip de 27-16 aan te tekenen.

Coach Van Houwelingen was achteraf uiteraard een tevreden man. ‘Je ziet dat we tot veel in staat zijn als we een beetje vertrouwen hebben en vandaag vielen de puzzelstukjes in elkaar, ondanks de vele afwezigen’.

Voor ACKC een mooi afscheid van een toch wel wisselende eerste helft van het veldseizoen. Nu eerst een weekje rust en daarna gaat de voorbereiding op de zaalcompetitie starten.

Scores ACKC:

Wietze de Vries en Natasja Kuipers (6x), Derrek Koekkoek (5x) Stef Mommers en Rik Millenaar (3x) Sabine Meerman (2x), Jonne Millenaar en Olivier Koekkoek (1x).

(terug)