Nieuwsbericht

(terug)

ACKC-Tiel

namens Websitecommissie, maandag 29 november 2021

Na een paar weken getraind te hebben in de zaal en een oefenwedstrijd is vandaag de eerste competitiewedstrijd van deze winter. Helaas ziet het ernaar uit dat het voorlopig ook de enige wedstrijd is. Door de verscherpte coronamaatregelen is het onmogelijk om te trainen.

Er wordt gestart met de volgende opstelling:
Aanval: Stef Mommers, Ingrid Dekkers, Sabine Meerman, Derrek Koekkoek
Verdediging: Sven van der Ham, Wietze de Vries, Jitske de Vries, Amber de Ruijter

De start van de wedstrijd is fantastisch: binnen 8 minuten staat het 4-0 met doelpunten van Sabine 2x (een vrije bal en een afstandsschot), Sven en Jitske.
Wietze wordt hard aan de kant geduwd, waar niet voor gefloten wordt maar wel het eerste tegendoelpunt: 4-1. Tiel kan hierna 2x scoren d.m.v. een doorloper en een afstandsschot: 4-3. Sven schiet de bal van afstand in de korf: 5-3. Tiel krijgt een strafworp die wordt verzilverd. Even later staat een heer van Tiel helemaal vrij onder de korf en scoort de 5-5. In de volgende aanval kan Tiel 6x achter elkaar schieten waar geen doelpunt uit valt. Jitske scoort weer van afstand: 6-5. Amber is goed in de afvang en rebound. Sven kan hierdoor voor de 3e keer scoren: 7-5. Dan worden er wat wissels ingezet: Jonne Millenaar vervangt Ingrid en Arne van Herwijnen vervangt Wietze. Sabine scoort haar 3e doelpunt en even later scoort ook Jitske haar 3e doelpunt: 9-6. Tiel scoort vlak voor rust de 9-7.
Een mooi uitgangspunt voor de 2e helft.

Vlak na het begin van de wedstrijd wordt Derrek vervangen door Wietze. Tiel heeft dan al een keer gescoord: 9-8. In de volgende aanval mag en kan Tiel 7x schieten waardoor er één doelpunt valt: 9-9. Even later scoort Tiel nog een keer en staat ACKC voor het eerst achter: 9-10. Arne scoort de gelijkmaker: 10-10. Dan volgen er twee mooie afstandsschoten van twee dames van Tiel: 10-12. Door een mooie actie van Amber krijgt Jitske de kans om weer te scoren: 11-12. Dan krijgt Tiel een strafworp op aangeven van een heer: 11-13. Tiel kan hierna 2x achter elkaar scoren: 11-15. Een mooi doelpunt van Sven wordt onterecht afgekeurd voor lopen. Tiel scoort d.m.v. een vrije bal. Arne maakt de 12-16. Het fluitsignaal gaat na de wissel en meteen schiet Tiel raak. Wietze scoort hierna de 13-17.
Amber krijgt een strafworp mee en maakt dit goed af: 14-17. Tiel maakt de 14-18. Wietze krijgt een strafworp mee en scoort deze ook: 15-18. Tiel scoort 2x achter elkaar, Sven scoort een doorloper en Tiel scoort het laatste doelpunt van de wedstrijd. De eindstand is 16-21.

Doelpunten: Jitske en Sven allebei 4x, Sabine 3x, Arne en Wietze allebei 2x en Amber 1x.

Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren met de competitie. Hou de website goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Hanneke van den Driest

(terug)