Nieuwsbericht

(terug)

Tiel ’72 1 – ACKC 1 zaterdag 05-02-2022

namens Websitecommissie, donderdag 10 februari 2022

Eindelijk was het weer zover: na maanden mocht er weer gekorfbald worden met publiek! De vaste supporters waren afgereisd naar Tiel. In de aanval speelden Sven, Amber, Wietze en Ingrid en in de verdediging startten
Sabine, Rik, Tjitske en Derrek.

De wedstrijd begon heel goed voor ACKC: de eerste 3 schoten op de korf waren raak: Sven, Ingrid en Tjitske waren goed op schot. Ondertussen had Tiel een korte kans gemaakt dus de stand was 1-3. Helaas werd de vrije bal gemist maar Wietze kreeg een strafworp mee en scoorde deze: 1-4. Tiel maakte daarna twee doelpunten van afstand: 3-4. De volgende vrije bal werd gemist maar Derrek wist de 3-5 te maken. Vlak daarna scoorde Tiel de 4-5. Er volgde een hele mooie aanval waar helaas geen doelpunt uit viel. Tiel scoorde van afstand, Sabine ook van afstand en vervolgens een dame van Tiel met een doorloper: 6-6. Even later scoorde Tiel weer met een doorloper: 7-6. Er volgde weer een mooie aanval waar Amber, Wietze en Sven konden schieten. Sven scoorde de 7-7. Tiel kreeg een vrije bal die op mooie wijze werd geblokt door Sven. Tiel mist een strafworp maar scoort met twee afstandsschoten: 9-7. Dan volgt een tijd lang een mooi spel om naar te kijken maar waar geen doelpunten uit voort komen wat wel apart was omdat Tiel in 1 aanval 9x kon schieten. Uiteindelijk kon Tiel toch weer 2x van afstand scoren wat de rust stand op 11-7 zette.

Na de rust werd Ingrid gewisseld door Fleur. ACKC knokt voor elke bal. Tiel scoort de 12-7. Rik weet een korte kans te benutten en Sven schiet raak van afstand: 12-9. Tiel kreeg een strafworp mee die gemaakt werd: 13-9. Derrek wordt gewisseld door Marvin. Sabine scoort de 13-10. Tiel scoort de 14-10. Marvin wordt gewisseld door Arne. Sven en Wietze scoren van afstand: 14-12. Arne er weer uit, Marvin weer in het veld. Korte kans voor Tiel: 15-12. Marvin kreeg een strafworp mee maar voor deze genomen kan worden vraagt de coach van Tiel een time-out aan. Marvin weet de strafworp te maken: 15-13. Marvin er weer uit, Arne weer in het veld. Wietze scoort een vrije bal: 15-14. Lang afstandsschot Tiel: 16-14. Sabine mist de vrije bal maar krijgt een herkansing en deze wordt gescoord: 16-15. De spanning is te snijden en de supporters gaan steeds harder roepen. Arne en Fleur weten allebei te scoren: 16-17. Helaas wordt in de laatste minuut een strafworp toegewezen aan Tiel. Dit maakt de einduitslag 17-17.

Volgende week staat er een wedstrijd op het programma in Giessen: de wedstrijd begint pas om 21:20 uur tegen DKB 1. Toch een oproep voor de supporters om de spelers naar een overwinning te helpen.

Hanneke van den Driest

Doelpunten werden gemaakt door: Sven 4x, Wietze en Sabine allebei 3x.
Ingrid, Tjitske, Derrek, Rik, Marvin, Arne en Fleur allemaal 1x.

(terug)