Nieuwsbericht

(terug)

Grote overwinning op Keep Fit`70

namens Websitecommissie, maandag 14 februari 2022

Na het (terechte) gelijkspel van vorige week tegen Tiel ’72 staat het team op scherp om het tegen Keep Fit op te nemen. Omdat De Jager als priklocatie dient, kunnen de wedstrijden allemaal later gespeeld worden. Deze wedstijd begon pas om 21:20 uur.
Aanval: Stef, Jitske, Sabine en Rik
Verdediging: Wietze, Ingrid, Amber en Sven.

Vlak na het beginsignaal van de wedstrijd kan Jitske de score openen: 1-0. Ingrid kan de bal daarna onderscheppen waarna Sabine van afstand kan schieten: 2-0. Keep Fit mist een vrije bal. Stef verdedigt zijn heer heel goed waarbij de frustratie meteen begint. Keep Fit krijgt een vrije bal die weer gemist wordt. Wietze schiet de 3-0 van afstand. Als tijdens een aanval van Keep Fit Jitske valt, schiet haar tegenstandster het eerste tegen doelpunt: 3-1. Keep Fit scoort dan de 3-2. Sabine maakt de 4-2 uit een vrije bal en Keep Fit als snel daarna de 4-3. Coach van Houwelingen vraagt om een time-out. Stef krijgt een strafworp tegen en zijn heer scoort deze: 4-4.

Rik krijgt een strafworp mee en scoort de 5-4. Stef scoort de 6-4 van achter de korf. Dan gaan er een aantal ballen in de rebound en volgt er een mooie aanval tussen Sven en Amber maar helaas valt er geen doelpunt uit. Na een snelle rebound kan Wietze scoren: 7-4. Keep Fit krijgt twee vrije ballen vlak na elkaar maar mist ze allebei. Na een korte kans scoort Amber de 8-4. Na een strafworp maakt Keep Fit de 8-5. De coach van Keep Fit vraagt een time-out aan met nog 1 minuut op de klok. Stef scoort van verre afstand de 9-5 en ook Ingrid scoort van verre afstand: 10-5. In de laatste secondes van de 1e helft scoort Sven de 11-5. Een mooie ruststand!

De 2e helft begint goed als Rik, met een hand onder de korf, kan scoren: 12-5. Sabine scoort daarna van korte afstand de 13-5 en Wietze vlak daarna de 14-5. Jitske onderschept de bal. Amber schiet van afstand de 15-5. Aanval 1 kan 7x achter elkaar schieten zonder te scoren. Na een poosje spelen kan er niet gescoord worden door beide ploegen. Maar dan kan Jitske de 16-5 maken. Stef de 17-5 en na een mooie aanval Ingrid de 18-5. Keep Fit scoort dan een tegendoelpunt 18-6. Stef, die goed op schot is vandaag, maakt zijn 4e doelpunt: 19-6. Sabine maakt een doorloper: 20-6. Keep Fit scoort de 20-7.
Daarna mist Keep Fit weer een vrije bal. Sven scoort van afstand 21-7 en Stef, na een mooie aanval, de 22-7. Helaas wordt een mooie actie van Rik afgekeurd op snijden (wat het echt niet was). Stef scoort zijn 6e doelpunt: 23-7 en Wietze het laatste doelpunt van de avond: eindstand 24-8.
Volgende week speelt ACKC 1 om 13:45 uur in Oud Gastel tegen Juliana 1.
Doelpunten werden gemaakt door: topscoorder Stef 6x, Sabine en Wietze allebei 4x, Jitske, Rik, Amber, Ingrid en Sven allemaal 2x.

Hanneke van den Driest

(terug)