Nieuwsbericht

(terug)

Na winst, volgt verlies

namens Websitecommissie, zondag 20 februari 2022

Na een gelijkspel en de klinkende overwinning van de vorige wedstrijden zijn we benieuwd naar de wedstrijd tegen Juliana van vandaag.

Aanval: Jitske, Ingrid, Rik en Stef Verdediging: Natasja, Amber, Sven en Derrek

Al snel in het begin van de wedstrijd is duidelijk dat het een pittige wedstrijd wordt. Het spel is snel en fel. Er wordt een doorloper goed overgenomen maar er wordt toch gescoord door Juliana: 1-0. Sven verdedigt een schot van zijn tegenstander. Juliana mist een vrije bal. Van afstand wordt het 2-0 en door een strafworp 3-0. De aanval heeft het moeilijk: de verdediging zit er goed op. Amber krijgt de kans om van achter de korf te schieten. Helaas mist ze deze maar meteen daarna krijgt ze nog een kans en deze zit: 3-1. Derrek onderschept mooi de bal. Stef schiet en het lijkt erop dat deze raak is maar de bal schiet uit de korf. Van lange afstand schiet Juliana de 4-1. Jitske schiet de 4-2 maar meteen is het weer raak bij Juliana: 5-2. Dame Juliana maakt een doorloper met één hand: 6-2. Vrije bal Juliana: 7-2. Dan krijgt Juliana een onterechte strafworp mee: 8-2. Coach Van Houwelingen vraagt een time-out aan. Sven kan door middel van een strafworp scoren: 8-3. Amber krijgt ook een strafworp mee maar mist deze. Juliana krijgt ook een strafworp: 9-3. Ingrid wordt gewisseld door Sabine en ze krijgt meteen een vrije bal. Helaas wordt deze gemist. Vlak voor rust scoort Juliana van afstand: 10-3.

De 2e helft begint met Jonne in de plaats van Jitske, die last heeft van haar rug. Na 20 seconde in het veld te staan scoort Jonne de 10-4. Juliana scoort van achter de korf de 11-4. Derrek wordt gewisseld voor Wietze. Van lange afstand scoort Juliana de 12-4. Rik scoort de 12-5, ook van afstand. Amber tikt de bal in de handen van Sven die een doorloper maakt. Helaas is hij te dicht bij de korf. Sabine schiet van afstand raak: 12-6. Juliana scoort de 13-6. Wietze maakt een doorloper: 13-7. In de verdediging nemen de heren elkaar goed over maar daardoor komen Stef en zijn tegenstander hard tegen elkaar aan. Juliana scoort de 14-7. Wietze wordt weer gewisseld voor Derrek. Als ACKC een strafworp mee krijgt, vraagt de coach van Juliana een time-out aan. Helaas mist Rik de strafworp. Sabine scoort na een snelle aanval de 14-8 en Juliana scoort de 15-8. Natasja mag een vrije bal nemen maar er gaat iets fout waardoor het een strafworp wordt. Even is het onduidelijk wie deze moet nemen. Natasja mag het doen en maakt het 15-9. Derrek wordt weer gewisseld door Wietze. Van afstand schiet Juliana de 16-9. Stef wordt gewisseld door Marvin. Rik verzilvert de strafworp: 16-10. Marvin wordt weer gewisseld door Stef. Van afstand schiet Juliana de 17-10, Wietze de 17-11. Er wordt goed verdedigt maar Juliana kan met een korte kans scoren: 18-11. Sabine sluit de wedstrijd af met een klinkende doorloper: 18-12.

Het team kan met opgeheven hoofd naar huis want het heeft er hard voor geknokt maar helaas dus met verlies naar huis.

De volgende wedstrijd is pas op 12 maart 2022 wederom tegen Juliana. Dus een oproep voor de supporters: kom het team naar de overwinning schreeuwen

Doelpunten werden gemaakt door: Sabine 3x, Rik en Wietze 2x, Amber, Jitske, Sven, Natasja en Jonne allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)