Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Juliana 1

namens Websitecommissie, maandag 14 maart 2022

De laatste wedstrijd was op 19-02-2022, ook tegen Juliana. Deze wedstrijd werd verloren met 18-12, dus de spanning was wel wat hoger dan normaal.

Aanval: Wietze, Natasja, Sven en Amber Verdediging: Rik, Sabine, Stef en Jonne.

De wedstrijd begon en al heel snel werd er tegen een achterstand aangekeken: 0-2. Na een minuut of 5 liep een heer van Juliana een behoorlijke knieblessure op, zodanig dat hij niet verder kon spelen. Sabine kan de score van ACKC openen: 1-2. Juliana scoort de 1-3 als Natasja een strafworp mee krijgt: 2-3. Natasja en Sabine scoren beiden: 4-3.

De tegenstanders zijn fanatiek en heel fysiek. Er wordt hard ingelopen op de verdedigers waardoor ACKC een aantal keer de bal meekrijgt, tot frustratie van de spelers van Juliana. Amber kan de bal vlak voor haar dame wegtikken naar het aanvalsvak. Dan gaat een dame van Juliana door haar enkel. Gelukkig voor haar kan ze even later toch verder spelen. Stef scoort de 5-3 en vlak daarna scoort Juliana de 5-4. Wietze scoort, vanaf de zijlijn de 6-4. Tijdens de aanval van Juliana die dan volgt, beuken de heren flink tegen hun verdedigers aan. Ze wilden er dwars doorheen en krijgen dan ook weer een vrije bal tegen. Stef scoort van afstand de 7-4. De frustratie bij Juliana neemt toe en er wordt flink gemopperd en geklaagd. Juliana scoort de 7-5. Natasja, die goed op schot is, scoort de 8-5. Amber krijgt een vrije bal mee die helaas gemist wordt door Natasja. Een dame van Juliana maakt een doorloper en even later scoort een heer: 8-7. Dan wordt er een poosje gespeeld maar er vallen geen doelpunten. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De tegenstander van Wietze schiet van afstand maar Wietze blokt dit schot. Stef mist een strafworp. Juliana scoort dan de gelijkmaker: 8-8. Sven scoort dan de 9-8. Vlak hierna gaat Sven door zijn enkel maar na behandeling kan hij gelukkig weer verder spelen. Natasja scoort van afstand: 10-8. Sven vangt de bal af onder de korf door heel hoog te springen. Jonne scoort de 11-8. Sven en zijn tegenstander duelleren om een bal: Sven wint dit duel. Stef krijgt een strafworp mee en scoort deze: 12-8. In de laatste seconden voor rust weet Juliana de rust stand te bepalen: 12-9.

Na de rust kan Juliana scoren: 12-10. Stef kan van afstand ook scoren: 13-10. Sabine mag een vrije bal nemen maar door een verdedigingsfout van Juliana wordt dit een strafworp. De coach van Juliana vraagt meteen een time-out aan. Stef neemt de strafworp en scoort de 14-10. Er wordt hard en fysiek gespeeld door Juliana. De scheidsrechter heeft het soms best moeilijk maar houdt goed overzicht. Juliana scoort de 14-11. Tijdens de aanval krijgt Amber de hand van haar dame in haar gezicht. Gelukkig geen echte schade dus het spel kan weer verder. Sven schiet de bal in de korf maar deze draait er weer uit. Wietze schiet, vangt zelf af en schiet nog een keer: 15-11. Juliana scoort de 15-12 en Sabine de 16-12. De scheidsrechter trekt een gele kaart voor iemand op de bank bij Juliana. Juliana scoort de 16-13. Dan krijgt Sven de hand van zijn tegenstander in zijn gezicht. Ook nu kan het spel even later weer verder gespeeld worden. Bij het afvangen tussen Rik en zijn tegenstander valt de heer van Juliana op de grond. Ook nu kan het spel even later weer doorgaan. Natasja scoort de 17-13 en even later kan Juliana de 17-14 scoren. ACKC krijgt de kans om een aantal keren te schieten en na een paar pogingen schiet Stef raak: 18-14. Wietze scoort even later de 19-14. Er wordt een vrije bal gegeven die Natasja gaat nemen maar haar dame is er snel bij. Een heer van Juliana gaat door zijn enkel en ligt even op de grond. Hij kan even later toch weer verder spelen. Maar even later gaat dezelfde heer naar de grond en gilt het even uit van de pijn. Later bleek dat zijn knie even uit de kom was geschoten. Hierna kan hij niet meer verder spelen. Er wordt overlegd wat nu te doen: wedstrijd staken of doorspelen. Er wordt gekozen om de laatste 10 minuten toch door te spelen. Maar door de lange pauze die er tussen zat, merkte je dat iedereen uit zijn spel was. Ook het publiek was stil. Juliana kan 2x scoren: 19-16. Jonne gaat ook nog door haar enkel maar kan weer verder spelen en ze scoort daarna het laatste doelpunt van de wedstrijd: 20-16.

Het was een enerverende wedstrijd: er gebeurde heel veel. Vooral de blessures aan de kant van Juliana waren serieus en pijnlijk.

Volgende week wordt er gespeeld in Roozendaal, bij Keep Fit. De wedstrijd begint om 13:20 uur. De
doelpuntenmakers van deze wedstrijd: Stef maar liefst 6x, Natasja een goede 2e plek met 5x, Sabine en Wietze allebei 3x, Jonne 2x en Sven 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)