Nieuwsbericht

(terug)

Korbatjo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, vrijdag 29 april 2022

Zaterdag was de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe veldseizoen en dan meteen tegen het altijd lastige Korbatjo uit Oud-Beijerland. En dan ook nog op een grasveld met een harde wind die over het veld blaast. Dus een echte uitdaging!

Aanval: Wietze, Stef, Natasja en Amber Verdediging: Sven, Rik, Sabine en Jitske

Iedereen moest wennen aan deze omstandigheden (gras en harde wind) dus het duurde dan ook ruim 8 minuten voor het eerste doelpunt viel. Maar niet lang daarna scoort Stef zijn eerste doelpunt: 1-1. Het is meteen duidelijk dat zijn tegenstander en Stef aan elkaar gewaagd zijn. Af en toe leek het meer op rugby. Het levert helaas wel een aantal vrije ballen en strafworpen op; de meeste tegen ACKC. De eerste strafworp voor Korbatjo wordt gemist. De eerste vrije bal voor Korbatjo wordt wel gescoord: 2-1. Even later krijgt Korbatjo weer een vrije bal: 3-1. Coach Van Houwelingen vraagt een time-out aan. Er volgt een mooie aanval waardoor Wietze kan scoren: 3-2. Korbatjo krijgt weer een strafworp welke goed afgemaakt wordt: 4-2. Er volgt een snelle aanval waarbij Jitske kan scoren: 4-3. Een dame van Korbatjo schiet van afstand de 5-3. Dan krijgt Stef het voor elkaar om 2x achter elkaar te scoren, tot grote frustratie van zijn tegenstander: 5-5. Natasja kan de bal vanuit de verdediging terug naar de aanval tikken. Korbatjo scoort de 6-5. Sven maakt dan een mooie doorloper: 6-6 en Stef scoort een mooie omdraaibal: 6-7. ACKC komt dus even op voorsprong. Korbatjo krijgt weer een strafworp mee: 7-7. Het schot van Sven wordt geblokt maar de bal blijft in handen van ACKC. Vlak voor rust scoort Korbatjo met een mooi afstandsschot: 8-7.

De 2e helft begint goed voor Korbatjo: ze scoren 2x achter elkaar: 10-7. Sabine krijgt een hele harde bal tegen de zijkant van haar gezicht en valt om. Ze kan niet meer verder spelen en wordt vervangen door Jonne. Korbatjo krijgt wederom een strafworp en scoort hiermee de 11-7. Ze scoren even later de 12-7. Een vrije bal door Jonne wordt verdedigd en even later onderschept Wietze de bal. Er kan 4x geschoten worden als Jonne de 12-8 scoort. Er volgt een lange aanval bij Korbatjo wat eindigt in een doelpunt: 13-8. Er wordt weer een strafworp uitgedeeld in het voordeel van Korbatjo (er zijn aardig wat vraagtekens bij te zetten bij sommige beslissingen van de scheidsrechter, waaronder deze): 14-8. Korbatjo vraagt om een time-out. Er volgt een mooie aanval waarbij Sven de 14-9 kan scoren. Zowel Korbatjo als ACKC missen een vrije bal. Sven scoort de 14-10 en Stef de 14-11, met nog 4 minuten op de klok. Een heer van Korbatjo scoort van grote afstand de 15-11. Met nog 2 minuten op de klok scoort Rik de 15-12. Sven schiet de bal tegen de korf, de bal gaat recht omhoog en valt uiteindelijk toch door de korf: 15-13. Dan fluit de scheidsrechter het einde van de wedstrijd. Helaas blijven de punten dus in Oud-Beijerland.

De volgende wedstrijd is pas weer op 14 mei 2022, om 15:30 uur tegen DES. Hiervoor speelt het 2e team tegen Vitesse.

Doelpuntenmakers: Stef Mommers 5x, Sven van der Ham 4x, Wieze de Vries, Jonne Millenaar, Jitske de Vries en Rik Millenaar allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)