Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Atlas 1

namens Websitecommissie, donderdag 2 juni 2022

De vorige (uit)wedstrijd tegen Atlas eindigde in 25-24. Wat zal het deze keer zijn?
Aanval: Stef, Natasja, Wietze en Amber Verdediging: Rik, Sabine, Sven en Jitske

Al snel in het begin van de wedstrijd was te zien dat Atlas de missie had om te winnen, hoe dan ook. Snel spel maar ook tamelijk fysiek. Binnen 2 minuten was het 0-1. Sven onderschept de bal. Amber vangt de bal maar de bal wordt uit haar handen getikt: vrije bal. Helaas wordt deze door Natasja gemist. Even later blokt Jitske het schot van haar tegenstandster. Atlas scoort met een afstandsschot de 0-2. De scheidsrechter fluit goed: ziet veel kleine overtredingen. Amber blokt het schot van haar tegenstandster en houdt de bal. Atlas scoort weer met een afstandsschot: 0-3. Coach Van Houwelingen vraagt een time-out aan. Even later verzilvert Rik zijn strafworp: 1-3. Stef scoort van afstand de 2-3. Atlas scoort de 2-4. Stef heeft het pittig met zijn tegenstander en vecht voor elke bal. Rik scoort de 3-4. Jitske scoort de gelijkmaker: 4-4. Rik tikt de bal goed weg. Atlas maakt een doorloper: 4-5. Sven verdedigt een doorloper. Amber vangt de bal tussen de 2 heren van Atlas en krijgt een vrije bal die Natasja scoort: 5-5. Atlas krijgt een strafworp en deze wordt goed afgemaakt: 5-6. Jitske scoort van achter de korf de 6-6. Sabine verdedigt een doorloper. Stef krijgt een strafworp en maakt deze goed af zodat ACKC voor de eerste keer in deze wedstrijd voor komt te staan: 7-6. Een dame van Atlas maakt een doorloper door te snijden maar deze wordt toch goedgekeurd: 7-7. Amber vangt de bal goed af. Jitske krijgt een strafworp mee die helaas gemist wordt. Sven heeft een mooie actie tegen zijn tegenstander. Sabine mist helaas een vrij bal maar scoort even later de 8-7, wat meteen de ruststand is.

Helaas begint de 2e helft net als bij de 1e helft: Atlas scoort 4 doelpunten ondanks dat ACKC een paar mooie aanvallen heeft, maar geen doelpunt weet te maken: 8-11. Rik scoort dan de 9-11.

De vrije bal van Atlas wordt door Sven verdedigd. Atlas scoort even later de 9-12. Natasja scoort de 10-12. Atlas scoort van afstand en maakt een strafworp: 10-14. Amber wordt gewisseld door Ingrid. Stef scoort de 11-14 en Ingrid de 12-14. In de verdediging wordt Ingrid weer gewisseld door Amber. Rik wordt gewisseld door Emiel. Het aanvalsvak krijgt de kans om 4x te schieten maar maakt geen doelpunt. Amber wint weer onder de korf met het afvangen. Sven maakt een succesvolle doorloper: 13-14. Nog 5 minuten op de klok. Atlas maakt een doelpunt: 13-15. Bij het wisselen wordt Amber weer gewisseld door Ingrid. Stef maakt de 14-15. De goed fluitende scheidsrechter geeft de laatste minuut aan. Natasja scoort de 15-15. Het is nagelbijtend spannend ????. Ingrid wordt weer gewisseld door Amber. Atlas krijgt een verdiende strafworp mee: 15-16. Helaas wordt dit de eindstand dus Atlas wint weer met een puntje verschil.

Op zaterdag 11 juni speelt ACKC een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. De wedstrijd begint om 15:30 uur. ’s Avonds is dan ook het Thanks For The Support Feest. Doelpuntenmakers deze wedstrijd:

Stef 4x, Rik en Natasja allebei 3x, Jitske 2x, Sabine, Sven en Ingrid allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)