Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Vriendenschaar 1

door Arie van den Herik, donderdag 23 juni 2022

Het is prachtig korfbalweer. Helaas zijn er andere activiteiten in de regio en daarom zijn er niet veel supporters, dat is jammer, zeker omdat het vandaag ook de dag is voor het Thanks for the Support feest.

Aanval: Natasja, Sven, Ingrid en Rik Verdediging: Sabine, Stef, Amber en Wietze

Ingrid opent de score door even te wachten met schieten en knalt de bal van een leuke afstand in de korf: 1-0. Vriendschaar scoort hierna de gelijkmaker: 1-1. Stef krijgt een strafworp mee die helaas gemist wordt. Even later krijgt ook Amber een strafworp mee: 2-1. Vriendschaar scoort weer de gelijkmaker: 2-2. Even later wordt het schot van Natasja geblokt. Sabine verdedigt de doorloper van haar tegenstandster. Van afstand schiet Sven de 3-2. Amber onderschept op mooie manier de bal. Rik scoort de 4-2. Vriendschaar maakt de 4-3. Wietze tikt de bal terug naar het aanvalsvak. Sven verdedigt een doorloper. Dan volgt er een drinkpauze. Hierna duurt het best lang voor er weer een doelpunt valt. Stef scoort de 5-3. Amber verdedigt een doorloper. Vriendschaar scoort de 5-4. Sven schiet de bal in de korf maar deze draait er weer uit. Vriendschaar soort weer de gelijkmaker: 5-5. Stef scoort de 6-5 en even later ook de 7-5. Vriendschaar mist een strafworp. Rik scoort van ver de 8-5 en ook Natasja scoort van afstand de 9-5. Dit laatste doelpunt valt in de laatste seconde voor de rust.

Binnen een minuut scoort Wietze 10-5. Vriendschaar scoort de 10-6. Even later scoort Ingrid de 11-6, Vriendenschaar de 11-7. Dan duurt het weer lang voor er gescoord wordt. Eerst wordt er nog een drinkpauze ingelast. Wietze scoort hierna de 12-7. Amber schiet over de korf, Stef vangt af en staat rechtonder de korf en scoort de 13-7. Sven scoort de 14-7 en maakt hierna een strafworp: 15-7. Stef scoort de 16-7. Als laatste scoort Vriendesnchaar 2x en de eindstand hierdoor is 16-9.

Doelpunten zijn gemaakt door: Stef (wederom topscoorder) 5x, Sven 3x, Ingrid, Rik en Wietze 2x, Amber en Natasja 1x.

Volgende week is de laatste wedstrijd van dit seizoen om 16:00 uur in Roosendaal. Het is nog spannend want het is nog niet zeker of ACKC 1 in deze klasse kan blijven.

Hanneke van den Driest

(terug)