Nieuwsbericht

(terug)

De wedstrijd: Keep Fit - ACKC

namens Websitecommissie, donderdag 23 juni 2022

De laatste wedstrijd van voorjaar 2022 speelt zich af in Roosendaal. Het is warm, heel warm en het is een moeilijk veld. Keep Fit en ACKC moeten “vechten” om in deze klasse te blijven. Wie verliest degradeert. Dus buiten de warmte en het veld speelt spanning ook een grote rol.

Aanval: Jitske, Wietze, Sabine en Stef Verdediging: Natasja, Sven, Ingrid en Rik

Al na een paar minuten spelen staat het 2-0. Dat is niet helemaal de bedoeling dus daar maakt Ingrid een einde aan door het maken van een mooi doelpunt: 2-1. Nadat bij allebei de ploegen een vrije bal wordt gemist, kan Sven de gelijkmaker maken: 2-2. Keep Fit scoort de 3-2. Jitske onderschept de bal. Dan scoort Keep Fit de 4-2. Sven scoort even later 4-3. Wietze onderschept de bal en kan Sven weer de gelijkmaker maken: 4-4. Keep Fit kan wederom 2x scoren: 6-4. Jitske onderschept weer de bal. Een doelpunt van Rik wordt afgekeurd door duwen. Keep Fit mist een vrije bal. Ingrid scoort van ver de 6-5. Keep Fit mist 2x een vrije bal, waarvan er één verdedigd wordt door Stef. Coach Van Houwelingen vraagt een time-out aan omdat het erop lijkt dat de scheidsrechter geen extra drinkpauze wil geven. Keep Fit mist weer een vrije bal. Stef onderschept de bal. Ingrid scoort de gelijkmaker: 6-6. Keep Fit scoort de 7-6 alhoewel deze goed verdedigd is door Ingrid. Sabine scoort dan de gelijkmaker: 7-7. Dan volgt er een langere periode waar geen doelpunten vallen. Wel zijn er mooie aanvallen te zien dus voor de toeschouwers is het leuk om te zien. Dan scoort Keep Fit, vlak voor rust de 8-7.

Meteen na de rust scoort Keep Fit: 9-7. Sven onderschept de bal. Jitske scoort de 9-8. Keep Fit de 10-8 en Ingrid de 10-9. Rik wordt gewisseld door Emiel. Natasja maakt de vrije bal waardoor de stand weer gelijk is: 10-10. Er volgen aanvallen met veel kansen, aan beide kanten, als Wietze scoort: 10-11. Dit is de eerste keer dat ACKC op voorsprong komt. Keep Fit vraagt een time-out aan. Dan valt er weer een tijdje geen doelpunt. Wietze valt en heeft even verzorging nodig maar kan verder spelen. Stef scoort vanaf hele kleine afstand: recht onder de korf: 10-12. Nog 8 minuten op de klok.

Er volgt een hele mooie aanval waarbij Emiel scoort: 10-13. Keep Fit krijgt, heel onterecht, een strafworp mee: 11-13. De scheidsrechter die een goede wedstrijd heeft gefloten gaat ineens hele rare beslissingen nemen, zeker niet ten gunste van ACKC. In de laatste seconde van de wedstrijd scoort Keep Fit de 12-13. Dan fluit de scheidsrechter af en is ACKC veilig in de 2e klasse.

Doelpunten zijn gemaakt door: Ingrid (topscoorder deze wedstrijd) 4x, Sven 3x, Sabine, Jitske, Natasja, Wietze, Stef en Emiel allemaal 1x.

Nu kan iedereen van een lekkere zomerstop en zomervakantie gaan genieten.

Hanneke van den Driest

(terug)