Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Korbatjo 1

namens Websitecommissie, dinsdag 20 september 2022

Vorige week werd er een mooie winst gehaald in Vlissingen: de score tegen Seolto 1 was 17-22. Deze week staat er een wedstrijd te wachten tegen het altijd lastige Korbatjo. ACKC 2 heeft vlak voor de aanvang van deze wedstrijd gewonnen van Korbatjo 2: 18-11.

ACKC speelt vandaag met kleding uit de nieuwe kledinglijn. Mooie nieuwe trainingspakken, nieuwe inschiet- en wedstrijdshirts gesponsord door Baker Tilly.

Aanval: Stef, Sabine, Wietze en Amber
Verdediging: Rik, Ingrid, Sven en Maartje

De wedstrijd is nog maar net bezig als Stef de score opent en niet veel later ook het volgende doelpunt scoort: 2-0. Dan wordt er bijna 6 minuten gespeeld zonder doelpunt als Sven de 3-0 maakt. Wietze tikt de bal terug naar de aanval waardoor Rik de 4-0 kan scoren. Dan na 8 minuten spelen scoort Korbatjo hun 1 e doelpunt: 4-1 en een minuut later de 4-2. Amber kan de bal weer terug het aanval vak intikken. Ingrid scoort de 5-2. Sven krijgt een strafworp mee die helaas over de korf heen gaat. Maar even later kan hij de 6-2 scoren. Na een mooie, snelle aanval scoort Stef de 7-2. Dan volgt er nog een goede aanval en scoort Wietze de 8-2. Na de vakwissel scoort Rik de 9-2. Korbatjo krijgt een strafworp mee waardoor de score 9-3 wordt. Amber vangt de bal af en gooit deze snel naar Stef
die daardoor de 10-3 kan scoren en de volgende aanval scoort wederom Stef de 11-3. Dan gaat regenen, hard regenen. Gelukkig niet lang maar alle shirts zijn doorweekt en als het dan ook nog begint te waaien is het wel echt koud. Gelukkig gaat de zon hierna weer schijnen. Korbatjo mist een vrije bal en als de scheidsrechter fluit voor rust is de stand dus 11-3.

Al snel na het begin signaal van de 2e helft krijgt Ingrid een strafworp mee. Helaas wordt deze gemist. Korbatjo krijgt een vrije bal maar omdat de heer van Korbatjo te vroeg in loopt krijgt ACKC de bal. Rik scoort de 12-3. Korbatjo krijgt weer een vrije bal mee maar weet deze weer niet te benutten. Dan krijgen ze al snel nog een vrije bal die Amber weet te onderscheppen. Rik scoort 13-3 na een mooie aanval. Maartje onderschept de bal. Sabine scoort de 14-3. Korbatjo scoort vanuit een strafworp de 14-4. Maar de volgende strafworp wordt gemist door Korbatjo. Dan krijgt Korbatjo 2 vrije ballen die allebei gemist worden. De derde vrije bal wordt onderschept door Stef. Rik krijgt een strafworp mee en scoort de 15-4. Amber krijgt een andere dame: de aanvoerdster van Korbatjo verlaat het veld. De
volgende vrije bal voor Korbatjo wordt wederom gemist. Rik, die de topscoorder is deze wedstrijd, scoort de 16-4. Korbatjo scoort de 16-5 en vlak daarna scoort Sabine de 17-5.

Coach van Houwelingen besluit dan om 3 mensen uit één vak in één keer te wisselen: Rik, Ingrid en Sven gaan uit het veld en Natasja, Siebe, Olivier gaan het veld in en vormen samen met Maartje een nieuw team. Sabine stoort een actie van Korbatjo op goede wijze en onderschept dan de bal. Korbatjo krijgt weer een vrije bal en ook deze wordt niet gemaakt. Amber onderschept de bal. Dan kan er een paar keer op de korf geschoten worden maar er vallen geen doelpunten uit. Korbatjo maakt dan, via een strafworp, de 17-6. De scheidsrechter geeft aan dat er nog één minuut te spelen is als Amber het schot van haar tegenstandster blokt. Dan is daar het eindsignaal van de wedstrijd en wat een mooie score op het scorebord: 17-6.

Doelpunten: Rik 6x, Stef 5x, Sven en Sabine allebei 2x, Ingrid en Wietze allebei 1x.

Volgende week staat de volgende uitdaging op het programma tegen OZC 1 in Rotterdam. ACKC 2 begint om 14:45 uur en ACKC om 16:20 uur. Ze hebben supporters nodig dus als je kunt, kom de ploegen dan aanmoedigen.

Hanneke van den Driest.

(terug)