Nieuwsbericht

(terug)

Historische winst van ACKC 1 op eigen terrein!

namens Websitecommissie, zaterdag 22 oktober 2022

Zaterdag 22 oktober was voor het ACKC publiek een prachtige middag. De zon scheen en maar liefst drie top teams mochten hun korfbalvaardigheden etaleren. ACKC 1, 2 en de A1 gingen de sportieve strijd aan met TOGO uit Goes.

De A1 startte als eerste tegen TOGO A1 en het was heel plezierig om te zien dat de door trainer Jaco van der Ham aangeleerde vaardigheden door het team met grote precisie in praktijk werden gebracht. Er viel dus een prima wedstrijd te bewonderen die eindigde in een 23-13 overwinning. Hulde aan de junioren!

Daarna was het tweede team aan de beurt en ook dit team liet zien op scherp te staan en ging dan ook met de winst strijken. Hierbij kan opgemerkt worden dat er een belangrijke rol voor Arné van Herwijnen was weggelegd. Hij wist veel ballen te onderscheppen en de bal dus weer in ACKC handen te spelen! Eindstand 11-8.

Voorafgaande aan de wedstrijd van ACKC 1 vonden we coach Dick van Houwelingen bereid om een paar vragen te beantwoorden. Tot nu toe is er een historisch feit genoteerd doordat dit team in deze fase van de competitie bovenaan staat met zeven gewonnen wedstrijden op rij. In de geschiedenis van ACKC is dit niet eerder voorgekomen. Wat is het geheim van de coach en wat betekent dat bij kampioenschap. Dit jaar is er een bijzondere promotieregeling waardoor de plaatsing naar de eerste klasse overgeslagen kan worden en het team direct naar de overgangsklasse promoveert. Er staat dus veel op het spel!

Coach van Houwelingen legde uit dat bij de start van het seizoen goede afspraken zijn gemaakt met het team. Doordat er gelukkig geen blessure leed was konden de trainingen met een compleet team uitgevoerd worden. Hierdoor kon steeds vaker gewerkt worden aan verdere verbreding van de gemaakte afspraken. De verbetering resulteert nu in een samenwerkend collectief waarbij de taken door alle acht teamleden uitgevoerd kunnen worden. Coach van Houwelingen stelt dat alles gewonnen kan worden als het team goed is en dat houdt dus optimaal presteren bij iedere wedstrijd in.

De wedstrijd had vanaf het begin een pittig karakter. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en daardoor werd het voor het publiek een aantrekkelijk schouwspel. Het hele Bakker Tilly-team ging er volgens opdracht dus 100% voor en momenten van verzwakking waren er nauwelijks. Een statistisch aangetoond leerpunt blijft wel dat er te weinig gescoord wordt gezien het aantal kansen en zeker vanuit de vrije worpen en doorlopers. De wedstrijd werd rechtvaardig, strak en met humor goed geleid door Dhr. Van Krieken, waarvoor complimenten.

Een kwartier voor eind leek de tegenstander de moed op te geven en hoefde de thuisploeg alleen nog maar met verstand de wedstrijd uit te spelen. De eindstand van 18-12 voor ACKC 1 deed de aanwezige sponsor eer aan en het publiek bedankte het team met een welgemeend applaus!

(door Joke Kammer)

(terug)