Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Seolto 1

namens Websitecommissie, woensdag 2 november 2022

Voorafgaand aan deze wedstrijd won ACKC 2 de wedstrijd tegen Seolto 2 met 14-7, en ook ACKC 1 won met 13-9.

Dit is de laatste wedstrijd van het buitenseizoen: volgend voorjaar gaat deze competitie verder. ACKC 1 staat er heel goed voor met 7 gewonnen wedstrijden op rij. Maar deze laatste wedstrijd moet niet onderschat worden: Seolto gaat het niet cadeau geven.

Aanval: Stef, Amber, Wietze en Sabine
Verdediging: Rik, Maartje, Olivier en Ingrid

Al snel kan Seolto 2x achter elkaar scoren en moet ACKC even wakker worden geschud. Olivier opent de score en Maartje maakt even later de gelijkmaker. Oké, we kunnen weer opnieuw beginnen. Er volgt een mooie aanval waaruit Wietze kan scoren: 3-2. Even later kan hij ook de gekregen strafworp netjes afmaken: 4-2. Seolto vraagt een time-out aan.

Stef onderschept mooi de bal. Rik scoort van afstand de 5-2. Seolto gooit de bal in de handen van Wietze. Amber tikt de bal weg in de handen van Stef. Even later onderschept Stef de bal nog een keer. Seolto scoort een doorloper: 5-3. Stef scoort de 6-3 en even later ook de meegekregen strafworp: 7-3. Amber blokt het schot van haar tegenstandster. Maartje scoort de 8-3. Seolto krijgt een vrije bal maar deze wordt onderschept door Wietze. Weer onderschept Stef de bal. Rik scoort de 9-3. Hierna krijgt Seolto de kans om 2x achter elkaar te scoren: 9-5. In de verdediging nemen Sabine en Amber elkaars dame goed over. Wietze haalt de bal van de buitenlijn en gooit deze ver in het andere vak. Ingrid scoort het laatste doelpunt van de 1e helft: 10-5.

Waar de eerste helft nog goed ging krijgt de 2e helft echt geen schoonheidsprijs. Er wordt heel slordig en veel te gehaast gespeeld. Veel balverlies en weinig doelpunten. Amber tikt de bal weg maar een heer van Seolto vangt de bal. Seolto scoort de 10-6. Rik blokt een worp van zijn tegenstander. Ingrid verdedigt de doorloper van haar tegenstandster. Na 2 goede aanvallen weet Wietze 2x achter elkaar te scoren: 12-6. Seolto vraagt een time-out aan. Amber onderschept tot 2x toe de bal. Seolto scoort de 12-7. Rik wordt gewisseld door Tim en Ingrid door Maxime. Seolto scoort de 12-8. Dan wordt er weer gewisseld: Maxime wordt gewisseld door Ingrid en Sabine door Monique.

Maartje onderschept de bal. Stef scoort het 3e doelpunt van de 2e helft. Seolto krijgt nog een strafworp mee en maakt de 13-9. Olivier wordt gewisseld door Rik. Amber onderschept weer 2x de bal. Maar gescoord wordt er niet meer. 2 minuten voor de officiële tijd fluit de scheidsrechter af. Het scorebord geeft 13-9 aan.

Met 8 gewonnen wedstrijden op rij staat ACKC nu met 4 punten los van de nummer 2: Erasmus uit Rotterdam.

Doelpunten: Wietze is topscoorder van de dag met 4x, Stef 3x, Maartje en Rik met 2x, Olivier en Ingrid met 1x.

Op zaterdag 12 november a.s. zal de 1e oefenwedstrijd in de zaal zijn. De competitie is nog niet bekend.

Hanneke van den Driest

(terug)