Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Atlas 1

namens Websitecommissie, dinsdag 6 december 2022

Na een heel goed afgesloten veldseizoen waarin alle wedstrijden werden gewonnen, is het nu de eerste “officiële” wedstrijd in de zaal. De 2 oefenwedstrijden werden ook gewonnen: de eerste tegen Viking 1 was een spannende met uiteindelijk een stand van 18-17, de tweede uitwedstrijd tegen Victum 3 werd 10-26. Maar nu dus de eerste competitiewedstrijd. Meteen tegen Atlas 1, altijd een lastige tegenstander.

Aanval: Sabine, Olivier, Amber en Stef
Verdediging: Natasja, Wietze, Ingrid en Rik

De eerste paar minuten moesten de ploegen weer even aan elkaar wennen en in de 4e minuut is daar het eerste doelpunt van de wedstrijd. Atlas scoort de 0-1. Vlak daarna scoort Sabine de gelijkmaker. Als de bal uitgenomen wordt door Atlas, meteen na de wissel, blijkt een heer van Atlas compleet vrij te staan onder de korf. Hij weet hier goed gebruik van te maken en scoort de 1-2. Stef wordt in de verdediging compleet omver gelopen door zijn heer en krijgt de bal mee. Wietze kan dan de gelijkmaker scoren. Atlas krijgt een strafworp mee maar benut deze niet. De doorloper die hierna gemaakt kan worden wordt wel benut: 2-3. Amber wint de afvang onder de korf. Sabine kan weer de gelijkmaker scoren. Tot nu toe loopt het dus gelijk op. Het spel is snel en er wordt veel geduwd maar ACKC laat zich niet zomaar ondersteboven lopen. Rik schiet van ver in de korf: 4-3. Het 1e aanvalsvak laat zien dat ze heel goed zijn in verdedigen. De heer van Rik maakt een foutje door in te stappen waardoor Rik zich kan omdraaien en de 5-3 kan scoren. Atlas mist een vrije bal. Dan volgt er een aanval met veel kansen maar geen doelpunten. Atlas krijgt weer een vrije bal maar ook deze wordt gemist. Stef krijgt een strafworp mee en scoort hiermee de 6-3. Ook Atlas benut de strafworp: 6-4. Natasja scoort dan de 7-4. En weer mist Atlas een vrije bal. Wietze scoort dan de 8-4. Tijdens een aanval van Atlas stoort Wietze goed en kan de bal in de handen van Rik tikken. Het schot van Olivier wordt geblokt. Dan wordt er een time-out aangevraagd met nog 4:45 op de klok. Dan kan Atlas 2x scoren: 1x door een strafworp en 1x door een doorloper. De stand is dan 8-6. De scheidsrechter geeft de laatste minuut aan. Amber wint weer met het afvangen. Stef wordt weer omver gelopen en krijgt de bal mee. Ingrid krijgt een strafworp mee en scoort deze: 9-6. Dit is dan ook meteen de ruststand.

Meteen in de 2e helft krijgt Sabine een vrije bal en scoort deze: 10-6. Atlas scoort hierna de 10-7.
Stef scoort dan de 11-7. Atlas krijgt een vrije bal mee die wordt gestoord door Stef. Het schot van Wietze wordt geblokt maar hij scoort even later de 12-7. Amber onderschept de bal. Even later onderschept ook Stef de bal. Atlas mist nog een vrije bal. Er volgt een mooie aanval met een samenspel tussen Rik en Wietze waarbij Rik het doelpunt maakt: 13-7. Atlas krijgt een strafworp mee: 13-8. Stef scoort de 14-7. Olivier springt hoog boven de heer uit om de bal af te vangen. Ingrid krijgt nogmaals een strafworp mee: 15-8. Even later wordt een doorloper van Ingrid verdedigt door 2 tegenstandster en krijgt ze opnieuw een strafworp mee. Ook deze weet ze te scoren: 16-8.
Tijdens de aanval van Atlas lijkt het meer op een rugby wedstrijd. Sabine mist een vrije bal. Er volgt een mooie aanval en als Amber de bal ver geeft op Stef scoort hij de 17-8. Ingrid wint een bal duel in het veld. Atlas krijgt een strafworp mee: 17-9. Onder de korf tikt Amber de bal weg in de handen van Sabine. De volgende aanval van Atlas wordt gestoord door Sabine. Natasja scoort de 18-9. Stef verdedigt een doorloper. Atlas krijgt 2x een strafworp toegewezen en scoort deze allebei: 18-11. De volgende aanval loopt mooi en tussen Olivier en Stef waarbij de laatstgenoemde de 19-11 maakt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is voor Atlas: 19-12. Een mooie overwinning!

Doelpunten: Stef 5x, Sabine, Wietze, Rik en Ingrid allemaal 3x, Natasja 2x.

Volgende week wordt er gespeeld in Schiedam, tegen Nexus 1. Deze wedstrijd begint om 15:05 uur.

Hanneke van den Driest.

(terug)