Nieuwsbericht

(terug)

Nexus 1 - ACKC 1

namens Websitecommissie, dinsdag 6 december 2022

De eerste verliespunten moesten helaas geïncasseerd worden: 16-14.

Aanval: Natasja, Wietze, Maartje en Rik
Verdediging: Sabine, Sven, Amber en Stef

In de eerste aanval van Nexus onderschept Sven de bal. Even later krijgt Nexus een vrije bal mee maar deze wordt afgefloten omdat er iemand binnen de afstand stond. De doorloper van Wietze wordt afgefloten op lopen. Stef verdedigt het schot van zijn tegenstander. Natasja krijgt een strafworp mee. Helaas wordt deze gemist maar er komt een herkansing omdat een tegenstander te vroeg inloopt. Ook deze wordt gemist. Dan kan Wietze het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam schrijven: 0-1. Natasja scoort daarna de 0-2. Je merkt aan alles dat Nexus heel gespannen speelt. Er wordt veel gemopperd en geduwd. Stef maakt dan de 0-3. Dan maakt Nexus het eerste doelpunt: 1-3. Stef onderschept de bal. Natasja krijgt weer een strafworp die goed wordt afgemaakt: 1-4. Een heer van Nexus maakt een aanvallende fout en Stef krijgt de bal mee. Wietze scoort dan de 1-5. Nexus mist een strafworp. Time-out Nexus. Wietze vangt de bal van heer Nexus. Stef scoort de 1-6. Tijdens een aanval loopt een heer recht tegen Wietze aan, bal mee. Stef scoort de 1-7. Je zou zeggen dat de wedstrijd gespeeld is en dat deze voorsprong niet meer weggegeven kan en mag worden. Sven verdedigt het schot van zijn tegenstander. Een dame van Nexus maakt een doorloper: 2-7. Nexus krijgt een vrije bal en maakt de 3-7. De tegenstander van Stef steekt zijn voet uit en tackeld Stef. Stef krijgt de bal mee. Sven maakt een doorloper en gooit met één hand de bal in de korf: 3-8. Even later maakt Sven de 3-9. Nexus maakt een doorloper: 4-9 en mist even later een vrije bal. Ze krijgen even later een strafworp mee die gemist wordt. Maar dan krijgen ze nog een strafworp mee die wel verzilvert wordt: 5-9. Hierna krijgt Nexus de kans om 3x achter elkaar te scoren waardoor de ruststand 8-9 wordt.

De 2e helft begint zonder Wietze: hij is gewisseld door Olivier. Laatstgenoemde maakt vrij snel de 8-10. Stef mist een strafworp. Nexus krijgt ook een strafworp mee: 9-10. Tijdens een aanval verdraaid Sven zijn been maar gelukkig valt het mee en kan hij doorspelen. Sabine scoort de 9-11. Nexus de 10-11. Natasja mist een vrije bal. Nexus krijgt ook een vrije bal mee: 11-11. De volgende vrije bal wordt gemist door Nexus. Amber scoort de 12-11 maar deze wordt afgekeurd voor verdedigt. Dan scoort Nexus de 12-11. Sabine mist 2 vrije ballen. Dan volgt een langere tijd waarin geen doelpunten vallen. Nexus is flink aan het duwen en trekken en helaas is de scheidsrechter gevoelig voor de roepen en bewegingen van Nexus. Ze krijgen een strafworp mee: 13-11. Maartje wordt gewisseld door Ingrid. Nexus mist een vrije bal. Olivier krijgt een strafworp mee en weet deze te scoren: 13-12. Een heer van Nexus schiet van ver de 14-12. Stef wordt gewisseld door Siebe. Sven scoort de 14-13. Nexus kan door middel van een omdraaibal de 15-13 maken. Siebe wordt gewisseld door Stef. Natasja scoort de 15-14. Nexus mist weer een vrije bal. Dan kunnen ze door middel van een doorloper de 16-14 scoren. Stef wordt weer gewisseld door Siebe. Olivier kan de bal onderscheppen. Nexus mist een vrije bal. Time-out Nexus. Helaas kan er aan de score niets meer verandert worden en is de einduitslag dus 16-14.

Doelpunten: Natasja, Stef en Sven allemaal 3x, Wietze en Olivier 2x en Sabine 1x

Volgende week speelt ACKC 1 een thuiswedstrijd tegen Korbatjo 1. De wedstrijd begint om 17:00 uur. Hiervoor speelt het 2e team om 15:45 uur. De A1 speelt om 14:30 uur. Ze hebben de toeschouwers hard nodig om ze naar de overwinning te “schreeuwen”.

Hanneke van den Driest.

(terug)