Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – DSO 1

namens Websitecommissie, maandag 16 januari 2023

ACKC ging wat gehaast van start, maar wist in de 2e helft afstand te nemen van DSO uit Klundert. Een goede overwinning in deze thuiswedstrijd: 24-13.

Aanval: Natasja, Wietze, Ingrid en Rik
Verdediging: Sabine, Sven, Maartje en Olivier

De eerste minuten waren nodig om het spel te bepalen. Het ging iets te gehaast van start. Maar al snel voelden de spelers elkaar aan. Na 3 minuten spelen scoorde Natasja de 1-0 uit een vrije bal. Maar snel kwam DSO met een tegendoelpunt. Daarna kreeg DSO een strafworp mee die goed afgemaakt werd: 1-2. Er volgde een aanval die best lang duurde en waar vaak uit geschoten werd maar helaas viel er geen doelpunt uit. Een heer van DSO maakte een doorloper: 1-3 en even later scoorde een dame van DSO van achter de korf de 1-4. Het mag duidelijk zijn dat er iets moest gaan veranderen. Gelukkig gebeurde dat: Wietze scoorde van achter de korf de 2-4. Sabine mist een vrije bal. Wietze onderschept de bal. Sven kan een doorloper maken: 3-4. Rik onderschept de bal. Sven scoort van dichtbij de gelijkmaker: 4-4. Olivier onderschept de bal. Natasja scoort de 5-4. Er wordt een time-out aangevraagd. Vlak hierna scoort Wietze de 6-4 en even later onderschept hij de bal. Een dame van DSO scoort de 6-5. Sabine schiet op de korf, de bal stuitert recht omhoog en valt door de korf recht naar beneden: 7-5. Olivier onderschept weer de bal. Er volgt een mooie aanval waar helaas geen doelpunt uit komt. DSO scoort de 7-6 en Natasja de 8-6. Een heer van DSO staat ver over de lijn maar de scheidsrechter heeft het niet gezien. Door deze verwarring kan DSO de 8-7 scoren. Olivier scoort de 9-7. Sven onderschept de bal. Dan lukt het Natasja om 2x achter elkaar van afstand te scoren. Dit is dan ook meteen de ruststand: 11-7.

Na het startsein voor de 2e helft kan DSO 2x achter elkaar scoren: 11-9. Wietze scoort van afstand de 12-9. Wietze vangt het schot van Ingrid af en scoort dan meteen de 13-9. Ingrid verdedigt een doorloper. Een heer van DSO kan een omdraaibal maken: 13-10. Wietze wordt gewisseld door Stef. Rik verdedigt het schot van zijn tegenstander. Er volgt een mooie aanval tussen Sven en Olivier waardoor Sven kan scoren: 14-10. Wietze en Stef wisselen weer. Rik scoort de 15-10. Een dame van DSO scoort door middel van een omdraaibal: 15-11. Wietze en Stef wisselen weer. Dan volgen er 2 mooie doelpunten: Olivier en Maartje scoren de 16-11 en de 17-11. Er wordt een time-out aangevraagd. Wietze en Stef worden weer gewisseld. DSO mist een strafworp. Sven verdedigt het schot van zijn tegenstander. Natasja is goed op schot deze wedstrijd en scoort de 18-11. DSO scoort de 18-12. Bij het uitverdedigen komt Sven in botsing met zijn tegenstander. Er ontstaan veel tumult waardoor de coach van DSO een gele kaart krijgt. Wietze en Stef wisselen weer met elkaar. Maartje scoort de 19-12, dame DSO 19-13, Wietze 20-13, Natasja 21-13 en Sabine 22-13. Bij het overbrengen van de bal naar het andere vak loopt Rik waardoor de bal naar de tegenpartij gaat, een heer van DSO neemt de bal uit en Stef weet deze te onderscheppen. Olivier scoort de 23-13 en Ingrid maakt het laatste doelpunt van deze wedstrijd: 24-13. Als laatste kan Sven het schot van zijn tegenstander verdedigen. Dan volgt het eindsignaal en staat er een mooie score op het scorebord: 24-13.

Doelpunten: topscoorder Natasja met 7 doelpunten, Wietze 5x, Sven en Olivier 3x, Sabine en Maartje 2x, Rik en Ingrid 1x.

Volgende wedstrijd: aankomende zaterdag spelen er veel ploegen van ACKC een thuiswedstrijd in Giessen. Het is daarom ook een ACKC dag. Het volledige programma staat op de site. ACKC 1 speelt om 17:45 uur tegen Movado 1.

Hanneke van den Driest.

(terug)