Nieuwsbericht

(terug)

ACKC - Movado

namens Websitecommissie, dinsdag 24 januari 2023

Het is ACKC-dag in de Jager in Giessen. De jeugdteams hebben mooie spandoeken gemaakt om de zaal leuk aan te kleden. En de tribunes zitten vol... bomvol toeschouwers. Als het zoeklicht aan gaat worden de spelers van Movado voorgesteld. Dan zijn de spelers van ACKC 1 aan de beurt. Ze komen één voor één oplopen met jeugdleden aan de hand. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want Movado staat op een gedeelde 1e plaats in de poule.

Aanval: Wietze, Ingrid, Rik en Natasja
Verdediging: Stef, Sabine, Sven en Amber

Movado is de eerste die een doelpunt scoort maar Wietze is er snel bij met de gelijkmaker: 1-1. Movado scoort de 2-1. Wietze springt hoog en vangt de bal. De aanval duurt best lang, er wordt vaak geschoten maar er valt helaas geen doelpunt uit. Movado kan dan 2x achter elkaar scoren: 1-4. Rik tikt de bal weg onder de korf, Wietze pakt de bal, schiet en scoort: 2-4. Even later onderschept Wietze de bal. Stef kan de 3-4 scoren en Sabine verzilvert de vrije bal: 4-4. Sven pakt de bal mee. Natasja mist een vrije bal. Stef vangt de bal bij uitgooi Movado. Movado mist een vrije bal. Natasja mag weer een vrije bal nemen, mist deze, maar omdat er te vroeg is ingelopen krijgt ze een herkansing en deze gaat door de korf: 5-4. De tegenstander van Wietze draait weg en Wietze ziet zijn kans: 6-4. Sabine krijgt een strafworp mee, maar eerst wordt er een time-out aangevraagd. Hierna verzilvert Sabine de strafworp: 7-4. Even later maakt een dame van Movado een omdraaibal en scoort de 7-5. Sven springt tussen een opgezette aanval van Movado en onderschept de bal. Amber neemt een doorloper over en even later onderschept ze de bal. Movado scoort de 7-6. Ingrid scoort van ver de 8-6. Movado scoort de 8-7. Sabine verzilvert nogmaals een vrije bal: 9-7. Dan krijgt Movado een onterechte strafworp. Ze missen deze. Na een lange aanval scoort Wietze de 10-7. Stef en Sven nemen elkaars tegenstander over en dan kan Amber de bal onderscheppen. Rik scoort een mooi doelpunt maar deze wordt afgekeurd voor verdedigt. Movado krijgt weer een onterechte strafworp waardoor de ruststand 10-8 is.

Vlak na het fluitsignaal van de 2e helft maakt Stef de 11-9. Movado krijgt wederom een strafworp: 11-10. Rik scoort de 12-10. Wietze en Stef onderscheppen beide de bal. Movado krijgt een vrije bal en scoort de 12-11 en even later scoren ze de gelijkmaker. Tot nu toe gaat de wedstrijd gelijk op. Sven onderschept de bal. Ingrid scoort de 13-12. Movado krijgt een vrije bal die Sven weet te verdedigen. Movado krijgt een strafworp mee: 13-13. Stef wordt gewisseld door Olivier. Sven maakt een doorloper met één hand af: 14-13. Movado krijgt een vrije bal mee die wordt gemist. Olivier maakt een uitwijkbal die op onverklaarbare wijze wordt afgekeurd voor snijden. Dan blijkt maar weer eens dat een scheidsrechter een wedstrijd kan maken of breken. Er worden heel veel dubieuze beslissingen genomen, in de meeste gevallen ten nadele van ACKC. Het publiek begint zich te roeren en kan de verbazing en verontwaardiging vaak niet onderdrukken. Movado scoort de gelijkmaker: 14-14. Er wordt een time-out aangevraagd. Wietze scoort vanaf de achterlijn de 15-14, Movado 15-15, Sabine 16-15. Dan gebeurt het wonderlijke: Movado krijgt 3 strafworpen achter elkaar gegeven. Echte gegeven want ze zijn niet terecht. Het publiek wordt luidruchtiger, maar het scorebord geeft de stand 16-18 aan. Sven scoort de 17-18 van vlak onder de korf. De scheidrechter fluit af, terwijl ACKC in de laatste aanval zit. Helaas is de wedstrijd dus verloren.

Doelpunten: topscoorder Wietze 5x, Sabine 4x, Stef, Ingrid en Sven 2x, Natasja en Rik 1x.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen OZC op het programma. De wedstrijd begint om 19:50 uur in Rotterdam.

Hanneke van den Driest

(terug)