Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Nexus 1

namens Websitecommissie, maandag 13 februari 2023

Een gelijk opgaande wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie. Na een ruststand van 7-6 bleef het tot de laatste minuut spannend, totdat Sabine de winnende vrije worp binnen schoot: 14-13.

Aanval: Natasja, Olivier, Ingrid en Rik
Verdediging: Amber, Sven, Sabine en Stef

20 seconden is de wedstrijd nog maar bezig als Natasja de score opent: 1-0. Nexus mist een vrije bal en dan scoort Natasja, na een mooi opgezette aanval, de 2-0. Nexus mist opnieuw een vrije bal. Ingrid onderschept de bal. Dan scoort Nexus het 1e doelpunt: 2-1. Sabine mist een vrije bal. Nexus krijgt een strafworp en maakt deze goed af: 2-2. Van afstand scoort Nexus: 2-3. Sven verdedigt het schot van zijn tegenstander. Natasja scoort haar 3e doelpunt: 3-3. Stef mist helaas een strafworp. Nexus kan nu 2x achter elkaar van verre afstand scoren: 3-5. Sven onderschept de bal en even later doet hij ditzelfde nog een keer. Amber krijgt de bal mee omdat haar tegenstandster tegen haar op loopt (beukt is een beter woord). Er wordt een time-out aangevraagd.

Nexus scoort de 3-6. ACKC moet nu toch wel aan de bak om weer gelijk te komen. Dat lukt doordat Ingrid van afstand de 4-6 kan maken, Stef een strafworp goed afmaakt: 5-6 en Amber met een korte kans de gelijkmaker kan scoren: 6-6. Stef onderschept de bal. Natasja zorgt ervoor dat de stand in het voordeel van ACKC komt: 7-6. Het schot van Olivier draait uit de korf. Stef onderschept weer de bal (tot grote frustratie van zijn tegenstander). Natasja mist een vrije bal. Sven krijgt even later de bal mee. De verdediging zit er goed bij en Sven kan de bal onderscheppen. Olivier mist zijn strafworp. Dan is het rust.

In de aanval van Nexus, na het startschot van de 2e helft, kan Amber de bal onderscheppen. Natasja mist een vrije bal maar maakt deze weer goed door te scoren: 8-6. Sabine schiet van afstand de 9-6. Olivier onderschept de bal. Nexus maakt de 9-7. Amber blokt het schot van haar tegenstandster en heeft de bal. Nexus mist een vrije bal. Het spel is heel rommelig en snel. Nexus is gefrustreerd aan het spelen. ACKC kan de kalmte bewaren en speelt haar eigen spel. Er wordt een time-out aangevraagd. Het schot van Olivier draait weer uit de korf. Nexus mist wederom een vrije bal. Olivier en Ingrid worden gewisseld door Siebe en Maartje. Nexus maakt een strafworp: 9-8. En weer mist Nexus een vrije bal. Amber onderschept de bal. Nexus scoort de gelijkmaker: 9-9. Olivier en Ingrid komen weer terug in het veld. Stef scoort op zijn specifieke manier de 10-9. Nexus maakt de strafworp goed af en het is weer gelijk: 10-10.

Ingrid wordt gewisseld door Fleur. Het is echt heel rommelig en er wordt veel geduwd. Nexus scoort van afstand de 10-11. Olivier scoort de gelijkmaker 11-11. Ingrid komt weer terug in het veld. Nexus krijgt een vrije bal en deze keer wordt het goed afgemaakt: 11-12. Stef scoort dan de gelijkmaker: 12-12. Er wordt nogmaals een time-out aangevraagd. Met nog 2:45 minuten op de klok is het nu toch wel heel spannend. Door een tactisch goede aanval scoort Nexus: 12-13. Nexus doet er alles aan om de aanval van ACKC te hinderen. Het lukt Olivier om de gelijkmaker te scoren: 13-13. Met nog 1 minuut op de klok krijgt ACKC een vrije bal mee en het is aan Sabine om deze te nemen. Ze maakt hem goed af. Het publiek juicht hard. Dan fluit de scheidsrechter het eindsignaal en is de eindstand 14-13. De 3e plaats in de poule blijft gehandhaafd en dat is een topprestatie. Later blijkt dat Movado ook verloren heeft tegen OZC.

Doelpunten: topscoorder Natasja heeft maar liefst 5x gescoord, Stef 3x, Sabine en Olivier 2x, Ingrid en Amber 1x.

Volgende week gaan het 2e en het 1e team naar Oud-Beijerland tegen Korbatjo. Het 2e speelt de wedstrijd om 18:10 uur en het 1e om 19:25 uur. Het zou leuk zijn als er toeschouwers komen kijken!

Hanneke van den Driest.

(terug)