Nieuwsbericht

(terug)

Mooie, spannende wedstrijd tegen NIO

namens Websitecommissie, zondag 12 maart 2023

Na 2 weken rust te hebben gehad staat er voor vandaag een wedstrijd tegen NIO uit Rotterdam op het programma. De uitwedstrijd werd verloren met 24-17, dat moest goed gemaakt worden. En dat lukte: 23-18.

Aanval: Arne, Amber, Stef en Sabine
Verdediging: Sven, Natasja, Olivier en Ingrid

Arne maakt de openingstreffer, vlak na aanvang van de wedstrijd. Maar NIO scoort hierna 2x achter elkaar: 1-2. Amber blokt het schot van haar tegenstandster. Daarna heeft ze de bal bij de middenlijn. NIO mist haar eerste vrije bal maar scoort later de 1-3. Olivier kan tot 2x toe de bal onderscheppen, tot frustratie van zijn grote, brede tegenstander. Stef scoort op zijn manier, de bal uit de nek schietend, de 2-3. Het spel is fysiek en redelijk agressief. Sabine maakt de vrije bal: stuiterend op de rand maar gelukkig wel door de korf: 3-3. Amber wint het vangduel met een heer van NIO. Sven krijgt een strafworp mee en maakt deze goed af: 4-3. Sabine onderschept de bal. Er volgt een goed opgezette aanval waaruit Sven kan scoren: 5-3. NIO scoort dan de 5-4 maar Stef maakt het al snel 6-4. Er wordt een time-out aangevraagd. Dan volgt er weer een mooie aanval en weer kan Sven scoren: 7-4. NIO scoort de 7-5. Sven onderschept de bal. Sabine maakt de vrije bal weer goed af: 8-5. Maar dan kan NIO weer 2x achter elkaar scoren en is het verschil maar weer 1 puntje: 8-7. Stef onderschept de bal. Sven scoort de 9-7. Ingrid verdedigt het schot van haar tegenstandster. Er volgt een snelle aanval met een aantal mooie rebounds en Stef weet hieruit te scoren: 10-7. Stef scoort, weer vanuit de nek, maar de scheidsrechter keurt dit doelpunt af voor verdedigd. Ook het schot van Amber is verdedigd. Sven onderschept weer de bal. Amber krijgt de bal mee na een afvang met een heer van NIO onder de korf. Na een mooie aanval kan Arne scoren: 11-8. Olivier schiet de bal in de korf van verre afstand: 12-8. NIO krijgt een strafworp mee: 12-9. NIO krijgt een vrije bal maar die wordt gemist. Maar even later krijgen ze een herkansing en die zit er wel in: 12-10. Stef en Arne onderscheppen beide de bal. Dan is het rust. Er is een voorsprong maar het is nog lang niet “safe”.

Vlak na het begin van de 2e helft scoort NIO 12-11. Ingrid schiet van afstand de bal door de korf: 13-11. Even later verdedigt ze het schot van haar tegenstandster. De frustratie bij NIO is duidelijk te zien. Arne scoort de 14-11. Olivier onderschept de bal. Sabine krijgt de bal mee na een duel aan de zijlijn. Stef scoort de 15-11. NIO de 15-12. Het spel wordt steeds meer agressief. ACKC speelt haar eigen, goede, spel. Natasja krijgt een vrije bal - dit wordt een strafworp die ze mooi afmaakt: 16-12. Even later onderschept ze de bal. Sabine scoort de 17-12. NIO krijgt een strafworp mee: 17-13. Even later krijgen ze er weer één toegewezen maar eerst wordt er een time-out aangevraagd. Hierna wordt de strafworp gemist. Natasja scoort de 18-13. Amber onderschept de bal. Natasja mag weer een vrije bal nemen die mooi wordt afgemaakt: 19-13. NIO scoort de 19-14. Als NIO een strafworp krijgt toegewezen wordt er te vroeg ingelopen en krijgen ze een herkansing: deze gaat wel door de korf: 19-15.

Dan ontstaat er een even ruzie omdat een dame van NIO de bal in het gezicht van Olivier gooit en hij de bal tegen haar rug gooit. Het wordt gesust en er kan weer verder gespeeld worden. NIO scoort de 19-16, 19-17 en de 19-18. Dan is het ineens weer heel spannend. Sabine scoort dan van afstand: 20-18. Olivier krijgt een strafworp mee die hij goed afmaakt: 21-18. Amber krijgt weer de bal mee en even later vangt ze de bal goed af. NIO mist een vrije bal. Amber neemt de tegenstandster van Sabine over en krijgt, terwijl ze met beide armen in de lucht staat, een strafworp tegen. Deze wordt echter gemist. Amber blokt het schot van haar tegenstandster. Met nog 1 minuut op de klok is de overwinning al wel binnen maar als zowel Olivier als Sven nog een keer weten te scoren is het duidelijk. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd verdedigt Sven het schot van zijn tegenstander. De scheidsrechter fluit af en het scorebord geeft de eindstand aan: 23-18. Wat een mooie teamprestatie! Het is duidelijk dat de spelers er erg blij mee zijn als ze het publiek komen bedanken.

Doelpunten: Sven is de topscoorder 5x, Stef en Sabine 4x, Arne, Olivier en Natasja 3x en Ingrid 1x.
Volgende week staat er een wedstrijd in Klundert op het spel, tegen DSO. Begint om 15:50 uur.

(terug)