Nieuwsbericht

(terug)

Weer een mooie overwinning voor ACKC 1

namens Websitecommissie, woensdag 22 maart 2023

De thuiswedstrijd tegen DSO werd gewonnen met 24-13. Kunnen ze deze score weer halen? Er waren aardig wat toeschouwers naar Klundert afgereisd.

De spelers werden één voor één het veld opgeroepen; eerst ACKC en daarna DSO.
Aanval: Stef, Amber, Arne en Sabine
Verdediging: Rik, Ingrid, Sven en Natasja

Na een goed opgezette aanval van DSO werd de openingstreffer gemaakt: 1-0. Even later scoort Sabine de gelijkmaker door de bal geruisloos door de korf te schieten. Sven kan het tweede doelpunt voor ACKC scoren. Stef onderschept de bal. Sven maakt de 1-3 en Arne de 1-4. DSO scoort de 2-4. Sven haalt de bal van de zijlijn en gooit deze in de handen van Ingrid. Hij scoort daarna de 2-5. Ingrid scoort dan de 2-6. DSO krijgt een vrije bal mee: 3-6. Sabine maakt het gat in de score groter door te scoren: 3-7. DSO krijgt een strafworp mee die totaal onterecht was: 4-7 en scoort daarna de 5-7. Sabine scoort de 5-8. Sven onderschept de bal. Arne maakt vervolgens de 5-9. DSO scoort dan de 6-9. Amber vangt af, samen met 2 heren van DSO, maar tikt de bal in de handen van Arne. Natasja maakt de 6-10. Sven neemt de heer van Rik over en heeft de bal. Op dit moment is het wel duidelijk dat de scheidsrechter niet voor ACKC is. Hij maakt een aantal dubieuze beslissingen. Maar ACKC laat zich niet uit het veld slaan en speelt het spelletje op een goede manier verder. Sabine mist een vrije bal. Dan volgt er een lange tijd waar geen doelpunt uit valt dus de ruststand is dan ook 6-10.

Ook de eerste minuten van de 2e helft blijven de doelpunten uit. Dan scoort Stef de 6-11. Er volgt een aanval waar veel uit geschoten wordt; Amber vangt goed af en is snel in de rebound. Sabine maakt de volgende vrije bal goed af: 6-12. Natasja maakt ook de vrije bal goed af: 6-13. Even later wordt er nog een vrije bal toegekend. Eerst wordt er een time-out aangevraagd. Daarna maakt Natasja deze vrije bal ook goed af: 6-14. DSO scoort: 7-14. DSO mist een vrije bal en ook Sabine mist de vrije bal. Arne scoort dan de 7-15. Ingrid scoort door de bal geruisloos door de korf te schieten: 7-16. Sven scoort vanuit een omdraaibal de 7-17. Stef scoort op zijn mooie manier de 7-18. DSO maakt het dan 8-18.

Amber en Rik worden gewisseld door Maartje en Olivier. DSO maakt dan de 9-18. Als Olivier zijn strafworp wil maken wordt er eerst een time-out aangevraagd. Hij maakt het mooi af: 9-19. Maartje schiet dan het 20e doelpunt. Sabine scoort dan van ver de 9-21, Sven de 9-22 en Natasja de 9-23. DSO scoort de 10-23. Olivier onderschept goed de bal maar het wordt afgefloten. Stef maakt het 10-24, DSO 11-24, Olivier 11-25 en Sabine 11-26. Dit is dan ook meteen de eindstand. Het was een mooie wedstrijd om te zien en op het eerste doelpunt na heeft ACKC de hele wedstrijd voorgestaan.

Doelpunten: Sabine is de topscoorder deze week: 6x, Sven 5x, Natasja 4x, Arne en Stef 3x, Ingrid en Olivier 2x, Maartje 1x

Volgende week staat er een wedstrijd in Dordrecht op het programma, tegen koploper Movado.
Het zou leuk zijn als er weer een groep toeschouwers komt kijken om de spelers aan te moedigen.
De wedstrijd begint om 17:30 uur voorafgegaan door het 2e die om 16:00 uur beginnen tegen Movado 2.

Hanneke van den Driest

(terug)