Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wint na goede wedstrijd van de koploper Movado!

namens Websitecommissie, vrijdag 31 maart 2023

Een spannende wedstrijd uit tegen de koploper Movado. ACKC stond echter vrijwel heel de wedstrijd op voorsprong en wist met een ruime 14-20 overwinning de punten mee naar huis te nemen.

Aanval: Sabine, Stef, Amber en Arne
Verdediging: Ingrid, Rik, Natasja en Sven

In de 1e minuut van de wedstrijd krijgt Movado al een strafworp mee. Deze werd echter gemist. Sven onderschept de bal. Amber heeft de bal onder de korf als ze wint van de heer van Movado. Stef scoort dan het eerste doelpunt van de wedstrijd maar als snel maakt Movado de gelijkmaker: 1-1. Er wordt in het aanvalsvak goed afgevangen door iedereen. Natasja maakt dan de vrije bal goed af en is het 1-2. Movado krijgt een cadeautje van de scheidrechter door hen een strafworp te geven: 2-2. Vlak daarna wordt het 3-2. Sabine mist een vrije bal. Sven tikt de bal naar de aanval. Dan kan Sabine de bal binnen houden door deze naar Amber te tikken. Stef maakt dan de gelijkmaker: 3-3. De volgende aanval krijgt best veel kansen maar geen van deze kansen wordt benut. Movado krijgt weer een strafworp van de scheidsrechter: 4-3.

De scheidsrechter krijgt steeds meer commentaar vanuit beide ploegen. Hij lijkt meer op een grensrechter, hij loopt alleen langs de buitenlijn, aan één kant van het veld. Rik krijgt een strafworp en maakt deze goed af: 4-4. Movado maakt het 5-4 en Sabine scoort de 5-5 vanuit een omdraaibal. Natasja maakt het dan 5-6. De verdediging doet het erg goed. Van afstand wordt het dan toch 6-6. Onder de korf komt Amber in botsing met een heer van Movado en valt hard op de grond maar kan verder spelen. Rik blokt het schot van zijn tegenstander en heeft de bal. In de laatste minuut voor de rust scoort Stef 6-7.

De 2e helft is nog maar amper begonnen als Arne de bal geruisloos door de korf schiet: 6-8. Rik scoort van afstand: 6-9. Movado scoort: 7-9. Er wordt een vrije bal gegeven wat eigenlijk een strafworp had moeten zijn. Sabine mist deze. Even later krijgt ze een herkansing maar eerst wordt er een time-out aangevraagd. Dan maakt ze de vrije bal mooi af: 7-10. De heer van Sven maakt een schwalbe en Sven krijgt de bal mee, onder hard gejuich van de ACKC-ers langs de kant.

Dan gaat het ineens hard met de doelpunten: Arne 7-11, Movado 8-11, Rik 8-12. Movado maakt een strafworp: 9-12. Sabine mist nog een vrije bal maar kan even later de gegeven strafworp goed afmaken: 9-13, Movado krijgt nogmaals een strafworp mee: 10-13 en scoort dan ook nog de 11-13. Arne scoort dan de 11-14. Het is spannende wedstrijd om te volgen en met nu nog ruim 15 minuten op de klok zitten er een aantal mensen langs de lijn met een bloeddruk van 180. Movado krijgt nog een strafworp: 12-14. Natasja mist een vrije bal. Dan is er een mooie aanval die goed wordt opgebouwd en Rik weet daaruit te scoren: 12-15. Rik wordt gewisseld door Derek. Amber staat weer goed af te vangen is sterk in de rebounds. Sven scoort: 12-16. Movado mist een strafworp. Mooie aanval waaruit Arne weet te scoren: 12-17. Movado schiet van ver de 13-17.

Ingrid wordt gewisseld door Fleur. Sven weet te ontsnappen zijn heer en scoort van afstand 13-18 en bij de volgende aanval scoort hij weer: 13-19. Er wordt een time-out aangevraagd. Nog bijna 6 minuten te spelen. Sven springt heel hoog en heeft de bal. Movado scoort: 14-19. Rik en Ingrid komen het veld weer in. Onder de korf wint Amber het duel met een heer van Movado. Stef mist zijn strafworp. Zowel Movado als Sabine missen de vrije bal. Arne scoort het laatste doelpunt van de wedstrijd: 14-20. Wat een clash! Het maakt voor de stand van ACKC niets uit maar de punten gaan wel mee naar Almkerk en dat voelt goed.

Doelpunten: Arne is de topscoorder met 5x, Rik 4x, Stef, Sabine en Sven allemaal 3x en Natasja 2x.

Volgende week staat de laatste zaalwedstrijd op het programma tegen OZC. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)