Nieuwsbericht

(terug)

Korbatjo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, maandag 24 april 2023

De zaalcompetitie is afgesloten dus is er de afgelopen weken weer buiten op het veld getraind en er is een oefenwedstrijd gespeeld in Tiel. Vandaag is de eerste competitiewedstrijd op het veld – letterlijk op het veld want Korbatjo is nog één van de weinige verenigingen met een “echt” grasveld.

Er stonden veel files waardoor wij net iets te laat (5 minuten ????) waren. Het was toen 1-0 en voor we goed er wel zaten was het 2-0. Er werd een gele kaart getrokken voor Dick die commentaar had op de scheidsrechter. Stef maakt het 1e doelpunt voor ACKC: 2-1. Sven onderschept de bal en Stef verliest de bal. Gelukkig regent het nu niet meer, dat scheelt een hoop. De pen was nog niet in de aanslag of er was al aardig wat gebeurd.

1e aanval: Ingrid, Rik, Maartje en Sven
1e verdediging: Sabine, Arne, Amber en Stef

Sven onderschept weer de bal. ACKC knokt zich terug doordat Stef de gelijkmaker scoort: 2-2. Ingrid krijgt een vrije bal mee die Maartje neemt. Helaas mist ze deze. Stef krijgt een duw van zijn tegenstander en krijgt de bal mee. Rik scoort van afstand: 2-3. Dan duurt het lang voor er een doelpunt valt. Maartje scoort van afstand de 2-4 en even later scoort Sabine de 2-5. Er wordt een time-out aangevraagd. Vlak na het fluitsignaal scoort Arne: 2-6. Sven maakt een doorloper en scoort vlak onder de korf met 1 hand: 2-7. Amber blokt het schot van haar tegenstander. Maartje mist een vrije bal. Korbatjo scoort: 3-7. Sven onderschept weer de bal, tot grote frustratie van zijn tegenstander. Korbatjo scoort vanaf afstand: 4-7. Stef scoort met 1 hand onder de korf: 4-8 en Korbatjo scoort vlak voor rust: 5-8.

De tweede helft begint goed door de scores van Sven en Arne: 5-10. Er volgt een goede aanval waaruit Arne kan scoren: 5-11. Sven maakt een doorloper maar wordt gehinderd zodat het een strafworp wordt: 5-12. Sabine tikt de bal weg onder de korf. Sven krijgt een nieuwe tegenstander. Ingrid wordt gewisseld en Monique komt in het veld. Korbatjo krijgt een vrije bal mee maar missen deze. Tijdens het afvangen klappen Arne en Amber tegen elkaar maar kunnen ze beide verder spelen. Rik maakt de 5-13. Amber krijgt een vrije bal mee die Sabine neemt. Helaas wordt deze gemist. Na een mooie aanval kan Stef scoren: 5-14. Arne schiet van afstand geruisloos door de korf: 5-15. Er wordt nogmaals een time-out aangevraagd.

Rik wordt gewisseld door Olivier. Korbatjo scoort vanuit een vrije bal het eerste doelpunt na de rust: 6-15. Olivier schiet van afstand door de korf: 6-16. Even later onderschept hij de bal. In de volgende aanval komen er heel veel kansen, mede door de goede afvang van Amber. Helaas valt hier geen doelpunt uit. Olivier tikt de bal naar de aanval. Arne scoort van afstand: 6-17 en botst even later tegen een dame van Korbatjo. Stef scoort van afstand: 6-18. Korbatjo scoort van afstand: 7-18. Stef wordt omver gebeukt door zijn tegenstander en krijgt een vrije bal mee. Maartje mist deze helaas. Dan fluit de scheidsrechter af en is er een duidelijke winst voor ACKC binnen gehaald.

Doelpunten: Stef en Arne beide 5x, Sven 3x, Rik 2x, Maartje, Sabine en Olivier 1x

Volgende wedstrijd: zaterdag 13 mei thuis tegen OZC. De wedstrijd begint om 15:30 uur. Het 2e team speelt om 14:00 uur ook tegen OZC.

Hanneke van den Driest

(terug)