Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – OZC 1

namens Websitecommissie, donderdag 18 mei 2023

De eerste thuiswedstrijd van dit voorjaar: de zon schijnt, de lucht is blauw…. Beter weer kun je je niet wensen voor een korfbalwedstrijd.

Aanval: Rik, Ingrid, Sven en Natasja
Verdediging: Stef, Amber, Arne en Sabine

De ploegen moeten allebei zoeken naar de goede kansen. Pas na ruim 4½ minuut weet OZC door de korf te schieten: 0-1. Rik krijgt een vrije bal mee die Natasja mag nemen en ze maakt deze goed af: 1-1. Daarna gaat het aan beide kanten moeizaam. Er wordt best veel op de korf geschoten maar doelpunten worden er niet gemaakt. Stef scoort dan de 2-1. Rik onderschept tot 2x toe de bal. OZC maakt een doorloper: 2-2. Natasja mist de volgende vrije bal. Amber probeert de bal te onderscheppen en dan gaat haar dame voor de doorloper maar Amber is sneller en verdedigt goed. OZC krijgt een strafworp: 2-3. Ingrid scoort de gelijkmaker: 3-3. Met nog 9 minuten te spelen voor de rust zijn er dus nog maar 6 doelpunten gevallen.

OZC maakt de 3-4. Arne maakt van afstand de 4-4 en na een zeer rommelige aanval kan Sven van afstand de 5-4 maken. Stef stoort de aanval van OZC door de bal weg te tikken. OZC maakt dan de gelijkmaker: 5-5. Het schot van Arne wordt geblokt maar even later kan hij dan alsnog de 6-5 maken. Van achter de korf maakt Sabine de 7-5. Met deze score gaan de ploegen de rust in.

Binnen de 2 minuten maakt Sven de 8-5 en vlak daarna ook de 9-5. Dan tikt hij de bal naar het aanvalsvak. Amber krijgt een vrije bal mee die Sabine mag nemen. Helaas mist ze deze. Sven onderschept de bal. Sabine scoort de 10-5, weer van achter de korf. OZC krijgt een vrije bal mee maar dit wordt een strafworp: 10-6. Stef wordt gewisseld door Olivier. Natasja scoort dan de 11-6. Amber vangt de bal goed af. Rik gooit de bal naar Natasja voor de korte kans en deze maakt ze mooi af: 12-6.

OZC kan dan 3x achter elkaar scoren waardoor de stand ineens 12-9 is. Rik wordt gewisseld door Stef, en even later wordt dit weer omgewisseld. Sven scoort van ver de 13-9. Rik en Stef wisselen nog een keer. Olivier scoort van afstand de 14-9 en Arne scoort de 15-9. Natasja mist een vrije bal. Sven scoort de 16-9. Stef schiet de bal op de rand van de korf waar hij even stil blijft liggen en dan toch de verkeerde kant op valt. Geen doelpunt dus. OZC scoort de 16-10. Even later maken ze een vrije bal goed af: 16-11. De volgende vrije bal wordt door OZC gemist. Dan krijgen ze, echt heel onterecht, een strafworp mee. Deze wordt echter ook gemist. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Amber een strafworp mee die ze geruisloos door de korf schiet: 17-11. Dit is dan ook meteen de eindstand. Het was geen mooie wedstrijd maar de punten blijven in Almkerk. Hierdoor blijft ACKC ruim op kop in de poule staan.

Doelpunten: Sven is de topscoorder van vandaag met 5 doelpunten, Natasja en Arne allebei 3x, Sabine 2x, Stef, Ingrid, Olivier en Amber allemaal 1x.

Volgende week zaterdag staat er een wedstrijd in Rotterdam op het programma, tegen de nummer 2 uit de poule, Erasmus 1. Deze wedstrijd begint om 16:30 uur. Het zou leuk zijn als er een grote groep supporters mee gaat om de ploeg aan te moedigen.

Hanneke van den Driest

(terug)