Nieuwsbericht

(terug)

Erasmus 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, zaterdag 20 mei 2023

Wordt ACKC kampioen na deze wedstrijd? Er is een tourbus geregeld en er ging een grote groep supporters mee naar Rotterdam. Zoals we weten moeten we Erasmus niet onderschatten; het is een groep fanatieke spelers.

Aanval: Amber, Stef, Monique en Arne
Verdediging: Sabine, Sven, Tooske en Rik

Na goed rondspelen kan Arne de openingstreffer maken: 0-1. Erasmus mist een vrije bal. Monique krijgt een vrije bal mee die Stef goed afmaakt: 0-2. Ook Erasmus krijgt een vrije bal mee: 1-2. Amber en Monique vangen goed af als er een flink aantal keren op de korf geschoten wordt maar helaas wordt er geen doelpunt gemaakt. Tooske mist haar strafworp. Ook Erasmus mist een strafworp. De gelijkmaker wordt door Erasmus gescoord: 2-2. Stef scoort van afstand de 2-3. Na een mooi opgezette aanval en de scherpe rebounds van Amber scoort Stef de 2-4. Erasmus maakt de 3-4. Sabine scoort mooi vanaf de zijkant van de korf: 3-5. Sven verdedigt het schot van zijn tegenstander; de voormalige ACKC-er Jochem. Erasmus scoort door middel van een strafworp de 4-5. Ook Arne scoort via een strafworp: 4-6. Erasmus scoort van afstand: 5-6. Er volgt een goede aanval maar helaas valt hier geen doelpunt uit. Arne verdedigt het schot van zijn tegenstander. De doorloper van Sven wordt heel onterecht afgekeurd op snijden. Erasmus maakt de gelijkmaker door middel van een strafworp: 6-6. Als ze dan even later van afstand scoren komen ze voor het eerst voor te staan: 7-6. Sven verdedigt het schot van zijn tegenstander. Ook nu volgt er een mooie en goede aanval waar weer geen doelpunt valt. Dan fluit de scheidsrechter af voor de rust. Het is een moeizame wedstrijd maar op dit moment is de wedstrijd zeker nog niet gewonnen of verloren.

De 2e helft begint meteen dramatisch voor ACKC. Erasmus krijgt de kans om 6x achter elkaar te scoren waardoor de stand ineens 13-6 is. In de tussentijd zijn Stef en Arne gewisseld door Olivier en Siebe. Hoe vaak ACKC ook de kans krijgt om te schieten, de doelpunten willen niet vallen. De heren wisselen weer terug. Amber tikt de bal weg en vangt hem zelf op. Hierna kan ze tot 2x toe de bal onderscheppen. Rik wordt gewisseld door Olivier. Het is opvallend dat de scheidsrechter veel tegen ACKC fluit; een aantal keer echt heel onterecht. Erasmus kan nog 2x scoren: 15-6. Amber scoort vanonder de korf. De scheidsrechter keurt dit doelpunt af voor verdedigt. Erasmus scoort de 16-6. Sven scoort via een vrije bal: 16-7. Erasmus scoort 3x: 19-7. Olivier maakt zijn strafworp goed af: 19-8. Erasmus scoort nogmaals en als ze dan de strafworp ook goed afmaken is de stand 21-8. Arne scoort: 21-9. Sabine mist de door Sven veroorzaakte vrije bal. Ook Erasmus mist een vrije bal. Als laatste mag Sven nogmaals een strafworp nemen die hij goed afmaakt: 21-10. Dan is de wedstrijd voorbij en is de deceptie groot.

Doelpunten: Arne 3x, Stef 3x, Sabine 1x, Sven 2x en Olivier 1x.

Volgende week is er geen wedstrijd. Op 3 juni staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Blauw Wit. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)