Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Blauw Wit 1

namens Websitecommissie, zaterdag 3 juni 2023

Nog 3 wedstrijden te gaan in deze competitie en dan weten we of ACKC kampioen is geworden en promoveert naar de overgangsklasse. Van de 11 wedstrijden die gespeeld zijn is er slechts 1 verloren. Kunnen ze deze winst volhouden tot het einde van deze competitie?

Aanval: Ingrid, Sven, Natasja en Rik
Verdediging: Amber, Stef, Sabine en Arne

Binnen 10 seconde na het fluitsignaal scoort Sven het eerste doelpunt van de wedstrijd. Amber stoort de aanval van Blauw Wit. Zij krijgen 2x achter elkaar een vrije bal die beide gemist worden. Er volgt een mooie aanval maar helaas vallen er geen doelpunten uit. Blauw Wit mist een strafworp. Sabine stoort de aanval van Blauw Wit. Amber vangt goed af. Rik krijgt een strafworp mee die hij goed afmaakt: 2-0. Sabine schiet voor het eerst op de korf en schiet meteen raak: 3-0. Amber scoort daarna de 4-0. De vrije bal van Blauw Wit wordt afgefloten omdat het langer duurt dan 4 seconden. Ze scoren even later de 4-1. Er wordt een time-out aangevraagd. Stef wordt tegen de paal geduwd en krijgt de bal mee. Sabine onderschept de bal en tikt deze naar de aanval. Stef vangt goed af. Dan is er een tijd waar geen doelpunten vallen; 1 schot en de bal is weer weg. Rik mist een strafworp. Stef onderschept de bal. Ingrid scoort via een omdraaibal de 5-1. Blauw Wit scoort: 5-2. Sven onderschept de bal. Rik stoort de aanval van Blauw Wit. Er volgt een mooie aanval met veel kansen door de vele rebounds van Amber. Helaas vallen hier geen doelpunten uit. Natasja en Ingrid kunnen allebei de bal onderscheppen. Dan is het rust. De stand is in het voordeel van ACKC maar het is geen dikke voorsprong.

Rik onderschept de bal. Binnen de 30 seconden scoort Sabine de 6-2. Rik wordt gewisseld door Olivier. Amber en Stef storen de aanval van Blauw Wit. Even later krijgt Blauw Wit een vrije bal. Amber probeert dit schot te blokken maar haar tegenstander komt juist naar voren en dus botsen ze op elkaar. Het spel wordt even stilgelegd maar kan even later weer hervat worden. Blauw Wit scoort via de strafworp die hierop volgde: 6-3. Even later scoren ze, na een mooie aanval, de 6-4. Rik komt weer terug in het veld. Sabine scoort dan de 7-4. Arne scoort vanuit een strafworp: 8-4. Rik wordt weer gewisseld voor Olivier. Stef vangt goed af. Arne onderschept de bal maar kan hem niet kwijt. Sven scoort van afstand: 9-4. Er wordt nog een time-out aangevraagd. Blauw Wit scoort: 9-5. Rik en Olivier wisselen nog een keer. Arne scoort, na een goede rebound, de 10-5 en ook Sabine kan door zo’n zelfde actie ook scoren: 11-5. Sven schiet van ver met een plat schot en scoort: 12-5. Dan krijgt hij een strafworp mee en deze maakt hij goed af: 13-5. Blauw Wit scoort: 13-6. Natasja onderschept de bal. Arne scoort: 14-6. Amber onderschept de bal. Blauw Wit mist een vrije bal. Rik probeert 2x van recht onder de korf te scoren maar helaas lukt dit niet. Blauw Wit mist nogmaals een strafworp. Blauw Wit scoort dmv een doorloper: 14-7. Dan is er verwarring want de scheidsrechter zegt dat het er gewisseld moet worden en dat het 14-8 is. Het laatste doelpunt is van Stef: hij scoort via een strafworp. De eindstand van de wedstrijd is 15-8.
Deze winst is weer binnen!

Doelpunten: Sven en Sabine allebei 4x, Arne 3x, Rik, Amber, Ingrid en Stef allemaal 1x.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel om 15:30 uur tegen Atlas. Altijd een lastige tegenstander en 3e in de poule. Dus hoe meer toeschouwers, hoe meer kans op de overwinning…

Hanneke van den Driest

(terug)