Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Atlas 1

namens Websitecommissie, maandag 12 juni 2023

De temperatuur liep hoog op deze zaterdag: 30°C. Gelukkig staat er nog wel wind waardoor het nog een beetje te doen was.

De scheidsrechter heeft gebeld dat hij 15:30 uur niet ging halen. Het fluitsignaal werd 20 minuten later gegeven. Er werd vuurwerk afgestoken en ook rookbommen in de groene kleur. Coach Dick was helaas verhinderd deze zaterdag en deze taak werd overgenomen door Wietze en Jacco.

Aanval: Rik, Natasja, Sven en Ingrid
Verdediging: Arne, Sabine, Stef en Amber

Atlas scoort het 1e doelpunt van de wedstrijd. Natasja zorgt voor de gelijkmaker: 1-1. Ingrid onderschept, tot groot ongenoegen van haar tegenstandster, de bal. Sabine scoort de 2-1. Rik onderschept de bal. Atlas scoort van afstand de gelijkmaker: 2-2. Rik scoort dan de 3-2. Sabine krijgt een blessure aan haar voet maar kan gelukkig verder spelen. Atlas scoort de 3-3. Arne krijgt een vrije bal toegewezen die Sabine neemt. Helaas wordt deze gemist. Stef scoort de 4-3. Sven stoort de aanval van Atlas. Arne mist de strafworp die hij mag nemen. Amber stoort de aanval van Atlas en kan de bal naar Stef tikken. Zijn tegenstander komt hard in en Stef krijgt een strafworp mee, die hij mooi afmaakt: 5-3. Amber stoort opnieuw de aanval van Atlas. Atlas mist een vrije bal. Sven krijgt een strafworp mee maar voor hij deze kan nemen is er eerst een drinkpauze. Helaas mist hij de strafworp.

Atlas mist opnieuw een vrije bal. Natasja scoort dat de 6-3. Arne tikt de bal terug naar de aanval. Er gebeurt van alles op het veld maar er valt langere tijd geen doelpunt. Er volgt nog een drinkpauze. In de aanval is het 1x schieten en de bal ik kwijt. Atlas krijgt opnieuw een vrije bal mee die goed wordt afgemaakt: 6-4. Na een mooi opgezette aanval scoort Sabine de 7-4. De verdediging is sterk en Atlas krijgt geen kans. Door een foutje kan een heer van Atlas toch scoren: 7-5. Ingrid scoort dan de 8-5. Arne vangt en stoort goed. Natasja kan dan weer scoren: 9-5. Rik verdedigt een doorloper. Er wordt d.m.v. een omdraaibal gescoord door Atlas: 9-6. Het spel wordt wat agressiever. Sabine scoort nogmaals: 10-6. Er volgt een lange aanval met veel schotkansen maar helaas valt hier weer geen doelpunt uit. Amber onderschept de bal. Sven schiet de bal van ver door de korf: 11-6. Atlas scoort de 11-7. In de laatste seconden van de 1e helft tikt Amber de bal terug naar de aanval. Arne probeert een laatste schot op de korf maar helaas…

Ook nu is het 1e doelpunt voor Atlas: 11-8. Dan wordt er lange tijd niet gescoord. Atlas mist een vrije bal. Sven stoort tot 2x toe de aanval van Atlas. Pas wanneer er al bijna 10 minuten gespeeld is scoort Atlas: 11-9. Arne en Sven onderscheppen beide de bal. Ingrid wordt gewisseld door Fleur. Amber staat weer goed af te vangen. Na bijna 20 minuten spelen scoort Fleur het eerste doelpunt voor ACKC in de 2e helft: 12-9. Dan volgt er een drinkpauze.

Arne stoort weer de aanval van Atlas. Het schot van Rik wordt geblokt. Amber verdedigt goed als haar dame een trucje probeert uit te halen. Arne onderschept de bal. Rik scoort dan van afstand: 13-9. Arne wordt gewisseld door Olivier. Atlas scoort: 13-10. Even later krijgen ze een strafworp mee die goed wordt afgemaakt: 13-11. Olivier gaat er weer uit voor Arne. Dan wordt Rik gewisseld door Olivier. Met nog 4 minuten op de klok is het toch nog spannend want de voorsprong is niet groot. Atlas scoort van ver het laatste doelpunt van deze wedstrijd: 13-12. De winst is binnen al is het geen grote overwinning.

Rik neemt afscheid van ACKC. Hij wordt bedankt door spelers en toeschouwers. Hij zal zeker gemist worden.

Doelpunten: Natasja en Sabine allebei 3x, Rik en Stef allebei 2x, Ingrid, Sven en Fleur 1x.

Volgende week is de laatste wedstrijd van deze competitie: in Goes tegen Togo 1. Als deze wedstrijd ook gewonnen wordt mag het kampioenschap gevierd gaan worden.

Hanneke van den Driest

(terug)