Nieuwsbericht

(terug)

Togo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, dinsdag 20 juni 2023

Met een grote toerbus, vol met spelers en supporters, werd er naar Goes afgereisd. Zou het lukken om het kampioenschap binnen te halen?

ACKC A1 speelde hun laatste wedstrijd ook in Goes: deze werd gewonnen met 13-21 en hun kampioenschap is definitief. Superknap! ACKC 2 speelde voor het 1e: ook zij wonnen hun wedstrijd met 13-18.

Aanval: Sabine, Stef, Amber en Arne
Verdediging: Ingrid, Rik, Natasja en Sven

Bij het beginsignaal van de wedstrijd van ACKC 1 werd er vuurwerk en groene rookbommen afgestoken.
Al in het begin van de wedstrijd kreeg Togo een vrije bal welke werd gemist. Amber wint het afvangduel. Togo scoort de 1-0. Stef scoort de gelijkmaker: 1-1. De scheidsrechter maakt nu al dubieuze beslissingen. Sven scoort de 1-2. Togo dan 2x achter elkaar: 3-2. Rik onderschept de bal. Amber vangt goed af. Ook Sven vangt goed af en springt ver boven zijn tegenstander uit. Na een mooie aanval scoort Sabine de gelijkmaker: 3-3. Sven maakt een doorloper goed af: 3-4. Rik veroorzaakt een vrije bal die door Natasja gemist wordt. Togo scoort 4-4. Rik onderschept nog een keer de bal. Amber vangt de bal af maar wordt tussen 2 heren van Togo lastig gevallen wat haar een strafworp oplevert. Helaas mist ze deze. Togo scoort de 5-4. En Arne de 5-5. Door een goede doorloper en een strafworp staat Togo op 7-5. Arne scoort de 7-6. Sven onderschept de bal. Togo maakt de 8-6 en Sven, van ver, de 8-7. Togo maakt een doelpunt en door nog een strafworp staat het dan 10-7. Sven vangt weer goed af. Arne maakt zijn strafworp goed af: 10-8. Amber onderschept de bal. Togo kan weer 2x scoren: 12-8. In de laatste minuut voor de rust scoort Stef en 12-9.

Rik vangt in de 1e aanval van Togo goed af. Sabine scoort een korte kans: 12-10. Even later vangt ze de bal goed af. Om een onbekende reden wordt er een strafworp aan Togo gegeven: 13-10. Rik wordt gewisseld door Olivier. Togo scoort de 14-10. Het spel van ACKC is niet goed: er worden veel fouten gemaakt en te weinig gescoord. Ook fluit de scheidsrechter de wedstrijd kapot en maakt een hoop beslissingen die echt niet kloppen. Olivier vangt goed af. Sabine scoort de 14-11. Arne wordt gewisseld door Siebe. Ingrid onderschept de bal. Amber krijgt een vrije bal mee die mooi afgemaakt wordt door Sabine: 14-12. Olivier wordt weer gewisseld door Arne. Togo krijgt weer een strafworp: 15-12. De coach van Togo is het niet eens met de scheidsrechter en krijgt een gele kaart. Olivier mist de strafworp. Ingrid wordt gewisseld door Fleur. Olivier krijgt nogmaals een strafworp, die na een drinkpauze, goed wordt afgemaakt: 15-13. Arne wordt weer gewisseld door Siebe en hij maakt bijna meteen een doelpunt: 15-14. Stef krijgt een strafworp die ook goed wordt afgemaakt: 15-15. Er staan nog 10 speelminuten op het scorebord. Togo scoort de 16-15. Togo krijgt, onterecht, een vrije bal die wordt gemist. Maar dan krijgen ze de kans om 2x achter elkaar te scoren: 18-15. Siebe krijgt tot 2x toe een strafworp mee waarvan er 1 gescoord wordt: 18-16. Stef krijgt een gele kaart. Deze zou voor zijn tegenstander moeten zijn. De volgende vrije bal voor Togo wordt gemist en dan is het klaar. Helaas geen kampioen. Deze titel is voor Erasmus, waarvoor onze felicitaties.

Dit was de laatste wedstrijd voor dit seizoen. Nu genieten van een welverdiende zomervakantie. In de afgelopen week is er al afscheid genomen van Rik die gaat stoppen met korfballen.

Doelpunten: topscoorder deze week = Sabine 4x, Stef, Sven en Arne allemaal 3x, Siebe 2x en Olivier 1x.

(terug)