Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Animo 1

namens Websitecommissie, zondag 10 september 2023

Na 2 oefenwedstrijden en een 4-kamp is het dan nu de 1e competitiewedstrijd in de overgangsklasse. Het is bloedheet op het sportpark in Almkerk: 30° C en de zon staat recht op het veld en er staat geen zuchtje wind. Gelukkig kunnen de meeste supporters in de schaduw staan of zitten.

Het team bestaat uit bekende maar ook een paar onbekende gezichten. Emiel is een poos weg geweest maar weer terug gekeerd bij ACKC. Dan zijn er 2 hele nieuwe gezichten: Thijs en Imar. Beide heren hebben bij Vriendenschaard gekorfbald maar spelen nu in het groen-wit bij ACKC.

Aanval: Emiel, Sabine, Sven en Amber
Verdediging: Imar, Natasja, Thijs en Ingrid

In het begin van de 1e helft zijn de ploegen elkaar aan het uitvinden en gaat het spel heen en weer. De armen van de tegenstanders zijn lang, daar moet iedereen even aan wennen. Animo krijgt een strafworp mee en de stand is dan dus 0-1. De verdediging doet het heel goed. Er komt een vrije bal die genomen wordt door Sabine. Een tegenstander staat binnen de afstand en de vrije bal wordt een strafworp. Helaas wordt deze gemist. De volgende vrije bal wordt niet goed afgemaakt maar Amber heeft de bal afgevangen. Er wordt aan beide kanten best vaak geschoten maar er vallen geen doelpunten uit. Sven krijgt een strafworp mee en de stand is 1-1. Animo maakt de 1-2. De vrije bal van Natasja wordt helaas gemist. Amber onderschept de bal. Er volgt een mooie aanval en Imar maakt de 2-2 van onder de korf. Sabine mist nog een vrije bal. Als Amber de bal uit mag nemen ziet ze Sabine vrij staan achter de korf. Sabine scoort de 3-2. Sven maakt even later een doorloper: 4-2. Er wordt heel goed verdedigt. Sven vangt de bal af in de verdediging en even later krijgt hij de bal mee. Natasja mist een vrije bal. Animo schiet van afstand: 4-3. Imar scoort van ver: 5-3. Animo van afstand: 5-4 en Sven ook van ver: 6-4. Onder de korf wordt er voor gezorgd dat er niet kan worden opgelost. Natasja mist nog een vrije bal. De genomen vrije bal wordt goed gestoord door Sven en Sabine heeft de bal. Imar scoort weer van ver: 7-4. Animo scoort via een strafworp: 7-5. De aanval tussen Emiel en Sven zorgt ervoor dat Emiel kan scoren; met 1 hand onder de korf: 8-5. Animo scoort de 8-6. Er volgen nog een paar spannende momenten voor Animo maar er valt geen doelpunt meer uit. RUST.

De aanval tussen Thijs en Imar eindigt in een schot maar helaas is het net te kort. Er volgt nog een mooie aanval maar geen doelpunt. Het volgende schot van Animo is hoog en valt recht door de korf: 8-7. Even later krijgen ze een strafworp mee: 8-8. Dan kunnen ze nog 2x scoren: 1x van afstand en 1x door een doorloper: 8-10. Er volgt weer een goede aanval waarbij de verdedigers even helemaal het spoor bijster zijn. Ingrid krijgt een strafworp mee: 9-10. Even later krijgt ook Animo een strafworp mee: 9-11. Sabine wordt gewisseld door Maartje. De bal wordt goed onderschept bij de verdediging. Amber wint de afvang van de lange heer van Animo. Sven scoort van ver: 10-11. Imar vangt goed af in de verdediging. Emiel scoort van afstand de 11-11. Animo scoort dan de 11-12. Even later missen ze een vrije bal. Na een mooie aanval scoort Thijs de 12-12. Imar verdedigt de doorloper van zijn tegenstander. Emiel krijgt een strafworp mee: 13-12. Het schot van Animo wordt afgekeurd voor verdedigt. Animo schiet van ver: 13-13. Dan kunnen ze 2x achter elkaar scoren: 13-15. Nog 9 minuten op de klok. De vrije bal van Animo wordt verstoord. Ze scoren nogmaals van afstand: 13-16. De korte kans van Amber wordt goed afgemaakt: 14-16. Sven krijgt de bal mee. Ingrid wordt gewisseld door Esther, ook een nieuw gezicht bij ACKC. Sven neemt de doorloper van de heer van Emiel goed over. Met nog 1 minuut op de klok scoort Animo het laatste doelpunt van de wedstrijd: 14-17.

Doelpunten: Sven 4x, Imar 3x, Emile 3x, Sabine 1x, Ingrid 1x, Thijs 1x, Amber 1x

Volgende wedstrijd: 16-09 om 15:30 uur in Woudenberg

Hanneke van den Driest

(terug)