Nieuwsbericht

(terug)

ACKC doet aan klantenbinding

namens Websitecommissie, dinsdag 21 november 2023

Met een klinkende 27-10 overwinning heeft ACKC korte metten gemaakt met de ambities van Good Luck. Met fris en verzorgd spel waren de Almkerkers op alles posities beter dan hun directe opponent.

Coach Van Houwelingen startte de wedstrijd met Emiel van der Ham op de bank. Daarbij moest hij ook rebounder Amber de Ruiter voor de tweede achtereenvolgende week met een kuitblessure missen. Good Luck was vooraf voor de Almkerkers een grote onbekende. Weinig informatie van de ploeg uit Middelharnis en uitgaan van je eigen kracht was het devies. Het krachtsverschil tussen beide ploegen bleek al snel erg groot.

Het was Good Luck dat de score opende, maar binnen enkele minuten kond de BakerTilly formatie orde op zaken stellen. Eerst was het Fleur Hartman die een lange aanval van afstand afrondde. En na de vakwissel scoorde Sabine Meerman eerst via een vrije bal en even later dichtbij. De voorsprong stond en die zou niet meer weggegeven worden. De van Vriendenschaar over gekomen Thijs de Groot lijkt zich steeds beter op z’n plaats te voelen binnen de Almkerkse gelederen. Met 7 treffers mocht hij zich deze keer de topschutter noemen.

Sven van der Ham kreeg de handen op elkaar met een prachtig jumpshot van de zijkant van de korf. Het vak draaide als een tierelier en steeds weer werd de vrije speler gevonden. Good Luck kon op geen enkel moment grip krijgen op de snelle Almkerker.

De Sliedrechtse scheidsrechter Vlot kende door het grote verschil weinig problemen. Behalve dan dat hij halverwege de tel al kwijt was. Vlot had 17-5 ruststand op de klok staan, terwijl het toch echt 16-6 was. De Groenwitten vonden het allemaal wel best er scoorden ook in het tweede deel lustig door.

“Ondanks dat het verschil zo groot is, bleven we als team goed spelen. Steeds weer voor elkaar de beste kansen zoeken, ondersteunt door een sterke rebound. Dat is knap.” volgens een glunderende coach. Maar ook Stef Mommers was tevreden: ‘Je ziet dat we over alle schijven kunnen scoren en dat maakt ons voor iedereen een lastige tegenstander.’

Voor komende zaterdag staat de topper op het programma. Om 20.15 uur speelt ACKC de wedstrijd in ’s Gravendeel tegen medekoploper ADO. Ook ADO heeft beide voorgaande wedstrijden gewonnen. Dit lijkt voor ACKC de eerste serieuze krachtmeting te worden.

De scores werden verzorgd door:
Thijs de Groot (7x), Fleur Hartman en Sven van der Ham (elk 6x), Sabine Meerman (4x), Stef Mommers (2x), Maartje Verschoor en Tooske Verschoor (elk 1x)

(terug)